14.3 C
Amposta

La Ràpita es plena de sabors i tradició amb les Jornades Gastronòmiques del Llagostí

Del 2 de novembre fins a l’1 de desembre els restaurants destacats de la zona oferiran menús amb el producte estrella com a protagonista

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui s’ha dut a terme la presentació de la Diada del llagostí de la Ràpita. Una jornada que se celebrarà a la plaça 1 d’octubre i que donarà el tret de sortida a les Jornades Gatronòmiques del Llagostí. Del 2 de novembre a l’1 de desembre, la Ràpita es convertirà en l’escenari de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, amb un inici destacat el mateix dia 2 de novembre de 12:00 a 13:30 h. Aquest esdeveniment, dedicat a celebrar i gaudir de les delícies culinàries del mar i la terra, reflecteix alhora un ferm compromís amb la sostenibilitat i el territori.

Joan Balagué, Helena Queral i Albert Guzmán a la presentació de la Diada i Jornades del LLagostí de la Ràpita

L’objectiu principal de la diada del Llagostí és fomentar el consum de productes de proximitat, tot celebrant la bellesa i la tradició de la nostra gastronomia. Els xefs locals s’esforçaran per mantenir viva aquesta tradició, oferint als visitants una oportunitat única per assaborir els millors plats de la nostra cuina amb el producte estrella de la celebració i la seva versatilitat culinària.

Aquest és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de la Ràpita amb suport del Col·lectiu de Cuina, reunint alguns dels restaurants més destacats de la zona, com: la Llansola, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Albert Guzman, Freddy Caliu Familiar o Maria 1941, entre altres. A més, comptarem amb la valuosa participació de la Confraria de Pescadors Verge del Carme i productors locals com el Musclarium. Els vins de la Terra Alta seran representats pel Celler Piñol, que oferirà una mostra de vins amb DO. Al seu costat, estaran Bodegas y Destilerías Lehmann, a més de Vermut Rapitenc el qual serà ambaixador d’aquesta edició.

La diversitat de productes locals serà protagonista d’aquesta diada, amb la presència d’oli d’oliva la Mundana, així com la Cambra Arrossera del Montsià, que ens oferiran una mostra de la rica herència de l’arròs del territori. Amb la diada, a més de destacar la pesca sostenible i la conservació dels recursos marins, l’esdeveniment té l’objectiu de reforçar el suport a l’economia local.

Els productes estrella de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí de la Ràpita

La regidora de Turisme, Helena Queral ha explicat que “el llagostí és un producte identitari per als rapitencs i al qual volem donar valor en aquestes jornades gastronòmiques que encetarem properament”.

Joan Balagué, secretari de Confraria dels Pescadors de la Ràpita ha afirmat que “enguany ja sumen 50 tones de llagostí capturat, un fet que demostra un bon ritme de pesca per poder garantir un producte fresc i de primeríssima qualitat”

Albert Guzmán, membre del Col·lectiu de cuina La Ràpita – Delta de l’Ebre, ha volgut destacar la varietat de plats que ofereixen entre els diferents restaurants que hi participen amb “menús molt equilibrats” i ha convidat tothom a gaudir-ne.

En el marc de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí també s’han organitzat diverses activitats per descobrir la natura de la Badia dels Alfacs i el Delta de l’Ebre per part de l’Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l’Ebre. A més, es realitzarà un sorteig a través de les xarxes socials de l’Estació Nàutica, d’un àpat per a 2 persones durant les jornades.

Per a fer les reserves podeu visititar www.enlarapita.com. I per a més informació sobre les Jornades Gastronòmiques i la Diada del Llagostí podeu adreçar-vos a l’Oficina de Turisme de la Ràpita.

Redacció M.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -