L’Ajuntament de la Ràpita impulsa, una edició més, les XX Jornades Gastronòmiques del Llagostí que ja es troben en la seua vintena edició. El municipi acollirà, des de l’11 de novembre fins a l’11 de desembre, els menús gastronòmics de nou restaurants en què el crustaci més identitari i emblemàtic del nostre municipi serà l’element protagonista.
Es tracta d’unes jornades amb un producte molt identitari del nostre territori que permeten gaudir de la gastronomia rapitenca quilòmetre 0. Així ho explica l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, qui apunta que “posem en marxa unes jornades gastronòmiques que ofereixen a la ciutadania un producte de qualitat de la nostra mar de l’Ebre com és el llagostí, a partir de propostes culinàries innovadores i de cuina tradicional marinera dels restaurants de la Ràpita”.
D’altra banda, la captura de llagostins es troba en una bona situació, ja que fins al dia d’avui s’han capturat 34 tones, tenint en compte que encara queden mesos de captura. El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué, destaca que “la situació és bona perquè la mitjana normal de llagostins capturats es troba entre les 30 i les 40 tones i, enguany, els valors són molt similars als de l’any passat que va ser un any excepcional”.
Els nou establiments rapitencs que oferiran menús gastronòmics són Albert Guzmán, Cal Manú, Can Vicent, Casa Ramon Marinés, Freddy caliu familiar, L’Alberg, Llansola 1921, Maria 1941 i Miami Can Pons. Els menús, que oscil·len entre els 37 i els 49 euros, es poden consultar aquí i a la pàgina web de la regidoria de turisme.
Redacció