14.3 C
Amposta

La Ràpita destina 124.000 euros en accions socials durant el 2021

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La regidoria de Polítiques Socials i Igualtat de l’Ajuntament de la Ràpita va destinar, l’any passat, un total de 123.900 euros en accions socials. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, argumenta que “la principal línia d’actuació que ens marquem des de la regidoria és ajudar la ciutadania en tot allò que puguem, i per això, destinem tots els recursos possibles a elaborar polítiques basades en la igualtat de gènere i d’oportunitats, la disminució de la vulnerabilitat econòmica i el foment d’activitats adreçades a infants i gent gran, entre altres”.

Una elevada quantitat dels diners es va adreçar, en subvencions, a les entitats i associacions del municipi de caràcter social, entre les quals es troben l’Associació de familiars de malalts mentals de les Terres de l’Ebre, Càritas, Siloe, Creu Roja, Mans Unides, APASA, el Casal Municipal del Jubilat i el Club de pensionistes de la Casa del Mar. En aquest cas, es van dedicar un total de 45.000 euros en subvencions per al foment de projectes, activitats i serveis d’utilitat pública en matèria de programes socials.

En l’exercici del 2021, la regidoria va invertir 20.500 euros en ajuts socials, concretament en les línies d’ajuts dineraris directes i de ‘La Botigueta’, convocats per pal·liar les necessitats bàsiques de les persones i famílies en situació en risc d’exclusió social. Amb relació a l’habitatge, es van destinar 12.000 euros en el programa d’actuació municipal d’habitatge que permetrà fixar l’estratègia i les actuacions a dur a terme a la Ràpita.

Pel que fa a la gent gran de la Ràpita, des del consistori es van invertir més de 27.000 euros en les obres d’adequació del Casal Municipal del Jubilat, els tallers de memòria i estimulació cognitiva, cursats per 43 persones, i les commemoracions dels ciutadans centenaris de la Ràpita. D’altra banda, en projectes d’infància i família es van adreçar més de 10.800 euros. Entre aquests projectes hi va haver la constitució del primer consell d’infants municipal, l’execució de la Setmana infantil, l’elaboració de la diagnosi del pla d’infància local, la programació de l’Escola de famílies, el treball diari del Centre Obert Municipal i la construcció d’un espai de dol perinatal al cementiri municipal.

Pel que fa a les polítiques d’igualtat, es va dedicar prop de 8.000 euros en les activitats programades per commemorar el Dia Internacional de les Dones i el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, els tallers de llengua catalana per a persones estrangeres immigrades i l’establiment d’un punt lila a les festes majors.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -