14.3 C
Amposta

La Ràpita commemora quatre anys de l’1-O pendents del judici de Caparrós i Salvadó

El batlle Josep Caparrós denuncia que se'ls acusa "severament" per reprimir al municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, ha commemorat els quatre anys de l’1-O. A la Ràpita van patir les primeres càrregues policials de la Guàrdia Civil per aturar el referèndum aquell dia. L’alcalde Josep Caparrós ha destacat que l’acte a les portes del pavelló municipal reviu “els records i les emocions” de la “resistència pacífica” que van fer els veïns per defensar les urnes. Aquest quart aniversari arriba a les portes del judici que esperen el batlle, i el regidor i actual delegat del Govern a l’Ebre, Albert Salvadó. S’enfronten a 13 i 15 anys d’inhabilitació després que l’advocacia de l’Estat hagi elevat l’acusació per suposada prevaricació i desobediència. Caparrós considera que aquesta severa acusació pretén “reprimir” el municipi.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que l’1-O ha passat ja a la història com “el dia que va començar a construir-se la llibertat del país” i ha agraït als rapitencs i rapitenques la resistència i serenitat amb què van defensar “les llibertats i els drets democràtics” de manera pacífica.

Encara no hi ha data, però Caparrós i Salvadó s’enfronten a altes penes d’inhabilitació en la causa que tenen oberta per l’organització del referèndum al municipi, una acusació que l’advocacia de l’Estat ha elevat a prevaricació i desobediència i que els encausats acaben de conèixer. “Sabem què ens imputen i què ens reclamen i ho fem amb serenitat, però amb certa sorpresa perquè no podem entendre, o sí, l’acarnissament de l’Estat a la nostra causa”, ha lamentat l’alcalde.

Que la Fiscalia de Tarragona hagi recorregut la sentència absolutòria de l’alcalde de Roquetes, on també va carregar la policia l’1-O, s’ha pres com un intent de condicionar el judici dels representants rapitencs, que ha de fer la mateixa jutge.

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, rememora els quatre anys de l’1-O al municipi i retreu a l’Estat l’acarnissament judicial contra ell i el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -