14.3 C
Amposta

La platja de l’Eucaliptus, a Amposta, registra una qualitat de l’aigua alterada

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 98% de les zones de bany catalanes ha obtingut una qualificació d’excel·lent en la darrera campanya de control d’aquest estiu, segons indica l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Són 249 zones de bany que es van sotmetre a examen el 16 de setembre. Només la platja de l’Eucaliptus, a Amposta, ha registrat una qualitat de l’aigua alterada, fet que l’ACA atribueix a les pluges. La platja va ser classificada provisionalment amb un insuficient, tot i que en els controls de seguiment que s’han fet aquest mateix dijous, s’ha verificat la tendència a la restitució de la qualitat. Els nous resultats es publicaran avui, 23 de setembre.

En els controls analítics s’examina la qualitat microbiològica de l’aigua i s’avalua la presència dels indicadors microbiològics d’Escherichia coli i Enterococs intestinals, d’acord amb la normativa europea relativa a la gestió de la qualitat de les aigües de bany, que permeten saber si hi pot haver contaminació fecal. En casos d’afectació de la qualitat s’investiguen les possibles causes, s’informa els ajuntaments perquè facilitin la informació pública a les zones de bany que s’han vist afectades i s’efectuen controls analítics de seguiment fins comprovar que la qualitat s’ha restablert.

L’ACA informa que aquest estiu s’han fet nou controls analítics a les zones de bany costaneres per vetllar per la qualitat sanitària de l’aigua de bany. També s’han fet diversos controls de seguiment addicionals davant d’incidències puntuals. Aquestes incidències, afegeix l’organisme, han estat motivades principalment per les pluges “freqüents i en alguns casos força intenses” que hi ha hagut durant els mesos estivals.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -