14.3 C
Amposta

La planificació hidrològica a l’Estat tindrà en compte el canvi climàtic i regularà plans especials de sequera

El nou reial decret del govern espanyol s'aplicarà a les revisions dels plans hidrològics de conca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret que modifica el Reglament de Planificació Hidrològica per “actualitzar els requisits i procediments” de 2007 i que caldrà tenir en compte en la revisió dels plans hidrològics de conca –que han estat a consulta pública fins al 22 de desembre, com és el cas del riu Ebre–. Una de les “novetats” és que té en consideració el canvi climàtic i actualitza la notificació d’aquests documents a la Unió Europea, “adaptant-se a les noves tecnologies” i als requisits del Pacte Verd Europeu. També inclou la regulació dels plans especials de sequera pel que fa a “continguts mínims exigibles” i procediments d’elaboració, tramitació, aprovació i revisió.

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera ha assegurat que es tracta “d’un salt qualitatiu fonamental” per adaptar la planificació hidrològica als efectes del canvi climàtic i per considerar “els límits ambientals”. El nou reglament “reforça” els criteris per justificar les exempcions a l’assoliment dels objectius ambientals “quan es tracta de promoure modificacions de les característiques físiques de les masses d’aigua” i estableix programes i inversions que hauran d’impulsar les administracions competents per als plans hidrològics de conca i per a altres actuacions, obres, estudis i treballs específics.

Segons el Ministeri, els plans hidrològics de tercer cicle que s’aprovaran l’any que ve “es beneficiaran” a curt termini de la modificació perquè estableix normativament el que fins ara eren “indicacions” de la direcció general de l’Aigua. També ha de corregir “la dispersió normativa” de les diferents demarcacions perquè la planificació hidrològica sigui “coherent” a tot l’Estat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -