14.3 C
Amposta

La pandèmia fa créixer la demanda turística d’autocaravanes a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les empreses de lloguer i venda d’autocaravanes i caravanes no han estat al marge dels perjudicis de la pandèmia de la Covid-19, però han sigut un dels sectors que se n’ha vist, en part, beneficiat. Les recomanacions d’evitar les grans concentracions de gent i d’haver de mantenir contacte només amb les persones convivents, ha provocat una nova tendència turística i la rebuda de clients nous, tot i que la tendència fa anys que va clarament a l’alça. A les Terres de l’Ebre hi ha poques empreses que venen i lloguen aquest tipus de vehicles, entre les quals hi ha Autocaravanes Delta a Amposta i Grup Pons a Tortosa.

L’any passat totes dues van viure en una muntanya russa. Quan tot just començava la temporada 2020 van veure anul·lades totes les reserves de la Setmana Santa i dels mesos posteriors. Però un cop arribat l’estiu, la gent va aprofitar per viatjar i van tenir una bona ocupació. Grup Pons al mes d’agost de l’any passat va tenir una ocupació del 100%.

Tanmateix, un cop arribada la tardor i el confinament comarcal, la reducció de la mobilitat va afectar de nou. Tot just estaven programant les reserves que s’havien anul·lat els mesos de març a juny quan de sobte hi va haver noves restriccions i van haver de tornar a cancel·lar reserves. Davant d’aquesta situació, per exemple, des d’Autocaravanes Delta van voler oferir al client totes les facilitats possibles, com posposar la reserva oferint noves dates o retornant els diners.

Imatge cedida a Imagina Ràdio | Autocaravanes Delta

Imagina Ràdio ha pogut parlar amb Júlia Rius Lletí, tècnica de comunicació i màrqueting d’Autocaravanes Delta i Xavier Cervelló Porta, gerent del Grup Pons. Rius afirma que han notat un creixement continu d’ençà que van començar el servei ara fa 8 anys i la previsió per aquest estiu és més favorable que la del 2020. “Aquest any la gent ha tardat més a fer les reserves, però a hores d’ara estem en una ocupació del 80% per a juliol i setembre i d’un 40% per a l’agost”, explica Rius. Per la seua banda, Cervelló apunta que aquest 2021 també està sent un bon estiu, ja que estan tenint una ocupació de juny a setembre d’entre el 100% i el 80%.

La demanda ha anat a l’alça en els darrers anys i arran de la pandèmia totes dues empreses han notat un augment de clients nous. Júlia Rius d’Autocaravanes Delta ens explica que “hi ha un nou segment que no s’havia aventurat mai a provar aquesta forma de viatjar, i amb tot això, ara s’han atrevit, ja que en temps de pandèmia viatjar en autocaravana és una de les maneres de descobrir nous indrets de forma segura i en el menor contacte possible en persones que no formen part del teu grup bombolla”.

D’altra banda, Rius diu que la pandèmia ha tingut la seua part negativa, per exemple amb el bloqueig en l’abastiment de molts productes, entre ells les autocaravanes. “A Autocaravanes Delta intentem renovar el nostre parc cada dos anys, per tal de poder oferir als nostres clients els últims models del mercat. Aquest any, en part per la pandèmia i en part per aquest creixement de la demanda, ens hem trobat que no hem pogut oferir als nostres clients autocaravanes noves, i això vulgues o no, ens ha fet replantejar la temporada”, explica Rius.

Les dues empreses son conscients de les necessitats que té una autocaravana i coneixen de primera mà que la majoria d’àrees de pernoctació ubicades a l’Estat espanyol no disposen dels serveis necessaris. En canvi, a la resta d’Europa estan molt més ben preparats, per tant, encara falta impulsar molt més aquest tipus de turisme a casa nostra.

Les àrees de servei per autocaravanes van a l’alça a les Terres de l’Ebre i a la resta de Catalunya i això beneficiarà els clients d’aquest sector. Tant Rius com Cervelló estan totalment a favor d’un increment d’aquestes, per tal de poder concentrar als viatgers en zones preparades. “Només com a dada rellevant, a Espanya hi ha al voltant d’unes 1.000 àrees davant de les gairebé 7.000 que trobem al país veí, França”, diu Júlia Rius.

Segons el gerent del Grup Pons, Xavier Cervelló, “la prospectiva de poder passar uns dies de vacances podent desplaçar-te amb la teua casa on vulguis podent fer un canvi de plans en qualsevol moment, et dona una mobilitat i llibertat que cap altre tipus de vacances et permet. Això fa que les vendes de les autocaravanes vagi augmentat i sigui necessàries més instal·lacions d’àrees. A més, els ajuntaments han vist que aquesta classe de turisme està agafant molta rellevància i segurament en molt poc temps tindrem una àrea en cada poble turístic. La mateixa demanda farà que això es vagi regulant per si sol”.

Des del sector de les Terres de l’Ebre han après moltes coses d’aquesta pandèmia. Entre les quals hi ha el valor de poder viure noves experiències amb la gent més propera: família, parella i amics. I també es queden amb la bona resposta dels clients, ja que han volgut seguir gaudint i viatjant i això els ha mantingut vius, a l’espera d’un futur prometedor.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -