14.3 C
Amposta

La Palma d’Ebre i la Pobla de Massaluca volen acollir famílies per aturar el despoblament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Pobla de Massaluca (Terra Alta) i la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre), de 317 i 338 habitants respectivament, volen presentar-se en la segona fase d’un programa contra el despoblament impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquests dos municipis van ser exclosos d’una primera fase per acollir una prova pilot de mobilització d’habitatge al món rural, malgrat això, podran acollir-se a una segona convocatòria que s’obrirà al juliol i que també pretén ajudar als municipis més petits del país a lluitar contra aquesta problemàtica.

L’objectiu de la iniciativa és facilitar que les persones puguin instal·lar-se en nuclis rurals, a través de la rehabilitació d’habitatges en desús. Per una banda, la Palma d’Ebre voldria reformar dues cases de particulars que estan en mal estat i que actualment no hi viu ningú, una de les quals ja la tenen assegurada. Segons l’alcaldessa, Marina Rojals, volen millorar el projecte que ja van presentar en la primera fase, ja que la intenció és poder incloure la rehabilitació de dos habitatges. “D’aquí al juliol mirarem si podem trobar un altre habitatge i així poder-les adequar i oferir dues cases de lloguer perquè hi puguin dues famílies”, explica l’alcaldessa.

D’altra banda, la Pobla de Massaluca també vol presentar el mateix projecte en aquesta segona fase. Antoni Ferré, alcalde de la Pobla, explica que a l’edifici on està actualment el consultori mèdic, que és de titularitat municipal, hi ha un pis amb lloguer social i un damunt d’aquest que està deshabitat. “Voldríem reformar el pis on actualment no hi ha res i habilitar-lo per a fer-hi un habitatge de lloguer social perquè pugui venir a viure al poble una família”, diu Ferré, que afegeix que “el despoblament és un problema greu i una de les coses que hem de fer és augmentar l’oferta d’habitatges a preus assequibles”.

Tots dos municipis pateixen el despoblament i l’èxode del poble a la ciutat i una de les causes és per la poca oferta d’habitatges de lloguer o venda, entre d’altres. Les subvencions per arreglar cases en desús poden ser molt útils pels petits pobles on cada vegada viu menys gent i on cada vegada costa més que algú inverteixi en la rehabilitació d’habitatges vells.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -