En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat i la conscienciació ciutadana a través de diverses iniciatives que combinen solidaritat, responsabilitat social i aprofitament alimentari.
Col·laboració amb la Casa d’Acollida de Tortosa
Des del març de 2023, l’Hospital Santa Creu ha lliurat 2.361 racions de menjar a la Casa d’Acollida de Tortosa, amb 1.395 corresponents a aquest any. Aquest projecte no només aprofita els excedents alimentaris sinó que contribueix al benestar de persones en situació de vulnerabilitat. Els àpats, cuinats juntament amb els menús del centre, es lliuren en carmanyoles etiquetades amb informació detallada sobre el contingut i els al·lèrgens.
Adhesió a Too Good To Go: menjar de qualitat a preu reduït
A través de la plataforma Too Good To Go, l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre han evitat el malbaratament alimentari tot oferint lots sorpresa a un preu de 3,99 euros, molt inferior al cost habitual de 12 euros.
- Hospital Santa Creu: Des del març de 2023, ha venut 1.513 paquets i compta amb una valoració de 4,8 sobre 5.
- Clínica Terres de l’Ebre: Des del desembre de 2023, ha lliurat 529 lots amb una valoració de 4,5 sobre 5.
Altres iniciatives amb aliments de proximitat
Recentment, l’Ajuntament de Tortosa ha col·laborat amb l’Hospital Santa Creu amb diverses donacions:
- 65 kg de fruites i verdures de la Fira Alimentària Festast, emprats per elaborar menús saludables i equilibrats.
- 40 kg de moniatos sobrants del Castaween, transformats en plats especials per als pacients, com lluç al forn amb moniato rostit.
Aquestes accions reafirmen el compromís dels centres amb una gestió alimentària responsable que beneficia la societat i el medi ambient.
Redacció L.P.