14.3 C
Amposta

La Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre farà difusió de l’horta i el fruiterar popular

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La XVII, organitzada per la Direcció General de Cultura Popular Associacionisme i Acció Cultural, el Museu de Museu de les Terres de l’Ebre, l’IRMU, i l’Ajuntament de l’Aldea, es celebra per itinerància comarcal, al Baix Ebre, concretament a l’Aldea, a la Biblioteca Municipal de l’Aldea (Av. Robert Graupera, s/n), el dissabte 18 de gener de 2020.

La Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre es celebra des del 2000, de forma itinerant, anualment a una de les quatre comarques del territori. L’actual Jornada té per objectiu la difusió de diferents aspectes que giren entorn de l’horta i del fruiterar populars a les Terres de l’Ebre, tant a partir de recerques etnològiques i etnogràfiques, realitzades en treball de camp, com a partir de l’experiència dels qui hi intervindran. Així la Jornada farà recull de tècniques tradicionals, canvis de cultius, records familiars i experiències individuals i col·lectives, arreu del territori.

Al matí d’Àlex Farnós i Xavier Ribas (Museu de les Terres de l’Ebre) presentaran la conferència marc “Canvis en els coneixements i les pràctiques hortícoles tradicionals a les Terres de l’Ebre”, i després es desenvoluparan quatre de les comunicacions de la Jornada: “L’horta de l’Aldea, entre la garriga i el delta”, a càrrec de Montserrat Llosa (pagesa), “De l’horticultura a la fructicultura al sud de la Ribera d’Ebre”, a càrrec de Julio Monfort (Associació Cultural La Riuada), “Els oficis d’empeltador i d’esllemenador al Baix Ebre i el Montsià”, a càrrec d’Íngrid Bertomeu (Observatori del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre) i “La cuina de l’horta a les Terres de l’Ebre, a càrrec de Juanjo Roda (cuiner professional i professor de cuina). A la tarda es realitzarà la darrera comunicació: “La Colonia Agrícola San José, fundada a l’Aldea el 1.888”, a càrrec d’Albert Hernández (gerent del Mas de Bernis), que també es farà càrrec de l’activitat complementària de la Jornada: “Visita guiada al Mas de Bernis, antiga Colonia Agrícola San José”.

L’entrada a la Jornada és lliure com a públic oient, però només la inscripció amb pagament (18 €), abans del dia 15 de gener, donarà dret als assistents a gaudir del dinar que s’organitza dins la Jornada. Per consultar el programa, inscriure’s i ampliar informació sobre la XVII Jornada: http://etnologia.tte.cat.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -