14.3 C
Amposta

La Guàrdia Civil identifica el pilot d’un dron que sobrevolava de forma il·legal la nuclear d’Ascó

El pilot serà sancionar per infringir la llei de Seguretat Aèria i sobrevolar amb el vehicle aeri una àrea restringida

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de la Guàrdia Civil, de l’equip PEGASO, ha identificat al pilot d’una aeronau tripulada per control remot (un dron) que sobrevolava l’espai aeri de la central nuclear d’Ascó. Els fets van passar ahir al matí quan personal pertanyent a l’equip PEGASO es trobava realitzant serveis relacionats amb la vigilància de l’espai aeri en infraestructures estratègiques. Els agents van detectar una aeronau tripulada per control remot (RPAs) que sobrevolava l’espai aeri de la central nuclear d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, sense cap mena d’identificació, de manera que després de realitzar un rastreig va ser localitzat el seu pilot. Després de ser identificat va manifestar no disposar de cap autorització per pilotar l’aeronau ni certificat mèdic obligatori, comunicant-li que seria sancionat per infringir les normes relacionades amb la Llei de Seguretat Aèria.

La Guàrdia Civil recorda que les operacions amb aeronaus pilotades per control remot per a ús professional o activitats lúdiques no poden fer vols en espais aeris restringits, zones reservades, prohibides o estratègiques, com són les centrals nuclears.

Informació sobre l’equip PEGASO

La Guàrdia Civil de Tarragona, des de principis d’estiu compta amb la nova Unitat de Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i de Seguretat Operacional (PEGASO), aquesta Unitat integrada a l’aeroport de Reus (Tarragona) té com a missió principal la prevenció i el control d’incidents relacionats amb les aeronaus pilotades per control remot (RPAs), així com el control i inspecció d’instal·lacions relacionades amb l’aviació en general, investigació d’incidents relacionats amb l’ús professional o recreatiu de RPAs i en general tot el relacionat amb l’espai aeri.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -