14.3 C
Amposta

La Guàrdia Civil destrueix tres granades de la guerra civil trobades a Bítem i a Gandesa

Una granada de morter va ser localitzada a Bítem i dues granades de mà a la Serra de Santa Madrona, a Gandesa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Guàrdia Civil de Tarragona van retirar i destruir un projectil de morter i dues granades de mà de la guerra civil, aquest cap de setmana, a les Terres de l’Ebre. El primer descobriment el va fer un agricultor, quan es trobava fent tasques agrícoles en una finca de la seva propietat a Bítem, a Tortosa. La segona troballa va ser per un veí quan practicava senderisme per la Serra de Santa Madrona del terme municipal de Gandesa. En tenir-ne coneixement, l’equip de desactivació es va posar en contacte amb les persones que havien trobat els artefactes i va procedir a destruir-los.

A la finca agrícola de Bítem es va trobar un projectil de morter model Valero de 81 mm, sense espoleta, però amb càrrega. La segon troballa eren dues granades de mà, una tipus bola de llit i una altra universal. No havien arribat a explotar i es trobaven en molt mal estat de conservació. En un paratge proper, i havent pres les mesures de seguretat necessàries, la Guàrdia Civil va procedir a la seva destrucció.

Segons s’informa des del cos policial, la celeritat amb què van actuar els especialistes, va evitar l’explosió involuntària i incontrolada d’un dels artefactes. Les Terres de l’Ebre és un dels territoris més afectats pel conflicte de la Guerra Civil i freqüentment encara s’hi troben artefactes, projectils i municions al terra que es van utilitzar a l’època.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -