14.3 C
Amposta

La Generalitat treu a subhasta 2 immobles a Bot i Tortosa procedents d’herències intestades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 36 immobles procedents d’herències intestades. Tret d’un pis a Vinaròs, la resta estan situats en diverses poblacions de Catalunya. Concretament, n’hi ha dos a Bot i Tortosa. A Bot és un magatzem i un habitatge unifamiliar amb preu de sortida de 15.400 euros. Estan situats al carrer Gandesa, número 16. En el cas de Tortosa és un aparcament situat al carrer Mossèn Manyà, número 10, i el preu de sortida és de 8.700 euros.

A la resta de Catalunya, hi ha quatre immobles a Sant Feliu de Guíxols; tres a l’Hospitalet de Llobregat, a Santa Coloma de Gramanet i a Valls; dos a Barcelona, a Masquefa, a Sallent i a Tordera; i un a Badalona, a la Bisbal de Falset, a la Bisbal d’Empordà, a Breda, a Castelldans, a Castellví de la Marca, a Guimerà, a Molins de Rei, a Puigcerdà, a Reus, a Rubí, a Vila-rodona i a La Vilella Baixa.

D’acord amb l’anunci que publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les propietats que es posen a la venda estan distribuïdes en 36 lots separats. Els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta, tenen temps fins al proper 25 d’octubre per presentar les seves ofertes a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat. La Subhasta es farà l’1 de desembre del 2022, a les 12 del migdia, en un acte obert al públic a la seu del Departament d’Economia i Hisenda, on s’efectuarà l’obertura dels sobres econòmics i els licitadors podran millorar les seves ofertes a mà alçada.

La Direcció General del Patrimoni ha habilitat un telèfon d’informació i una adreça de correu electrònic per a les persones interessades a visitar algun dels immobles que estan a la venda. A més, les característiques tècniques de totes les finques es poden consultar al web del Departament d’Economia i Hisenda i a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública. Per participar a la subhasta s’ha de dipositar, amb caràcter previ, a la Caixa General de Dipòsits del Departament d’Economia i Hisenda, l’import de la garantia del preu de sortida de cada immoble, que s’estableix al plec de condicions d’aquesta subhasta.

Un mínim de 3.290.800,00 euros destinats a entitats assistencials, socials i culturals

Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 3.290.800,00 d’euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts podran ser destinats a finalitats habitacionals o a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

La Junta d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les associacions municipalistes que representen a totes les corporacions locals, serà l’encarregada, un cop l’herència estigui totalment liquidada, d’establir els criteris per a l’efectiva distribució dels imports, mitjançant les corresponents convocatòries públiques, a les entitats interessades que hi puguin participar com a beneficiàries.

Una vuitantena d’habitatges intestats destinats a cobrir necessitats socials

L’administració catalana té encomanda legalment la funció de tramitar les herències intestades de les persones amb veïnatge civil català que han mort, presumiblement, sense haver atorgat testament i sense hereus o familiars coneguts, fins al quart grau de consanguinitat i de destinar els béns que hereta procedents d’aquestes herències intestades a entitats assistencials, socials, sanitàries o culturals i a polítiques d’habitatge social.

Així, des de la seva constitució el 2017, la Junta d’Herències haurà adscrit una vuitantena d’habitatges procedents d’herències intestades a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per cobrir necessitats d’habitatge social arreu de Catalunya. Durant el 2018 se’n van transferir 17, un total de 32 el 2019 i 3 immobles més el 2021, ja en plena pandèmia de la COVID-19. Finalment, aquest any 2022 s’ha acordat l’adscripció de 32 habitatges més.

La majoria dels 36 immobles que surten a subhasta el proper 1 de desembre, que ja han estat comunicats prèviament als respectius ajuntaments, són locals o solars. Les finques urbanes que s’hi han inclòs no han estat considerades aptes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per ser destinades directament a habitatge social, per manca de demanda habitacional al municipi o pel mal estat de la finca.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -