14.3 C
Amposta

La Generalitat detecta irregularitats en més de la meitat d’ofertes analitzades pel Black Friday

Empresa i Treball ha fet un monitoratge de productes amb més descomptes, com els informàtics i de telefonia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament d’Empresa i Treball ha detectat irregularitats en més del 50% de les ofertes analitzades amb motiu del Black Friday. Així, s’haurien produït incompliments en la meitat dels 1.400 productes analitzats durant les setmanes prèvies a les ofertes. Concretament, l’Agència Catalana de Consum ha vist alteracions de preu en 454 productes dels 899 analitzats. El control s’ha fet mitjançat un monitoratge sobre productes informàtics, de telefonia, petits electrodomèstics o productes a la llar oferts per Internet. D’acord amb una directiva de la UE, les empreses que ofereixen productes rebaixats que s’havien ofert en el mateix establiment en condicions habituals tenen l’obligació d’indicar el preu anterior al costat del rebaixat.

Després dels controls duts a terme per l’Agència, Consum ha detectat irregularitats en 9 comerços en línia: pccomponentes.com, carrefour.es, euronics.es, fnac.es, miro.es, elcorteingles.es, mediamarkt.es, conforama.es i alcampo.es.

D’altra banda, la Direcció General de Comerç ha inspeccionat, per la seva banda, 61 empreses, tant presencialment com ‘online’, i ha detectat que entre el 50% i el 60% d’incompliments en els 488 productes analitzats. En concret, ha fet inspeccions físiques a 29 empreses i inspeccions en línia a 32 portals de venda a internet.

Està previst que en els propers dies s’adrecin requeriments a les empreses en què s’han detectat incompliments de la normativa. Actualment, el procés es troba en fase de diligències prèvies i, per tant, les empreses encara poden fer al·legacions. Si no prosperen, aleshores s’obriran expedients sancionadors on es constati una conducta infractora.

Les infraccions per pràctiques comercials deslleials que hagin tingut un component econòmic poden comportar multes d’entre 10.001 i 100.000 euros en funció del nombre de productes oferts, el volum de vendes i el benefici obtingut amb la conducta infractora. D’altra banda, les sancions per competència deslleial poden sumar fins a 20.000 euros.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -