14.3 C
Amposta

La Generalitat destina més de 900.000 euros a ampliar el regadiu a Flix, Vinebre i la Torre de l’Espanyol

Les obres s’executaran als termes de Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Flix i es preveu que s’enllesteixen l’any 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural vol ampliar i millorar el reg situat a la serra del Rovelló, a la Ribera d’Ebre, anomenat Vingalis. Els termes municipals on se situa aquesta xarxa de regadiu son Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Flix. L’actuació encara s’ha d’adjudicar i ho farà per més de 928.000 euros i les obres haurien de començar en pocs mesos i acabar al tercer trimestre de 2023. La Comunitat de Regants dels Vingalis finançarà i executarà el 15% del projecte.

El projecte instaurarà un reg en superfície de 124 hectàrees repartides en diferents finques aïllades on majoritàriament es cultiva oliveres, vinya, ametllers i cereals d’hivern. La Comunitat de Regants va exposar al Departament la voluntat d’un grup de propietaris de finques rústiques, situades a la zona de la serra del Rovelló, a adherir-se a la Comunitat de Regants. Aquestes finques estan situades a prop de la xarxa de reg dels Regants, fet que fa viable l’ampliació i permet donar continuïtat al funcionament d’aquesta xarxa.

Segons la Generalitat, el projecte és compatible amb el medi i quedarà integrat a la zona, sempre tenint en compte l’aplicació de les mesures correctores que estableix aquesta resolució i l’estudi d’impacte ambiental. D’aquesta manera, el Govern compleix amb el compromís adquirit després de l’incendi de la Ribera d’Ebre de l’any 2019.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -