14.3 C
Amposta

La gastronomia i l’enoturisme reflecteixen les Terres de l’Ebre

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

Per a conèixer realment un territori, n’has de conèixer la seua gastronomia. La cuina reflecteix la història antiga i recent d’un lloc, integrant-hi les influències rebudes d’altres cultures i, sobretot, mostrant la riquesa d’un entorn natural.

Els boscos del massís d’Els Ports, les planes interiors de secà, els horts que voregen el riu Ebre o la plana deltaica ofereixen diversitat de productes: bolets, hortalisses, verdures, fruita dolça, cítrics o el característic arròs del Delta de l’Ebre. Tots aquests productes es complementen amb el saborós peix, el marisc i els moluscs que, alimentats per nutrients que el riu aboca al mar, s’extrauen de les badies i de les llacunes interiors.

A més, molts dels productes elaborats a partir d’aquests aliments han obtingut la Denominació d’Origen Protegida o la Indicació Geogràfica Protegida, dos certificats que reconeixen la qualitat d’elaboracions com, per exemple, els embotits d’arròs, l’oli d’oliva, els vins de la Terra Alta o la variada rebosteria de tradició àrab. A continuació, volem fer-te algunes recomanacions.

T’agradaria conèixer els secrets de l’elaboració del vi? No hi ha millor manera per a submergir-se en aquesta cultura mil·lenària que fer-ho amb aquelles persones que han heretat la saviesa dels seus ancestres.

Consulta la Ruta del Vi de la Terra Alta.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

Balfegó completa la captura de tonyina roja en menys de quatre dies de pesca efectiva

Balfegó ja ha acabat la campanya de pesca de tonyina roja. No ha necessitat més de tres dies per assolir la quota assignada, fet...

Uns 40 xiquets i xiquetes de Deltebre s’eduquen en valors a través de l’esport malgrat la pandèmia

El programa educatiu FutbolNet que coordina la Fundació Barça i que convoca l’Ajuntament de la Ràpita ha acabat el seu cinquè curs al municipi...

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre reobre per consulta pública presencial

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre (ACBEB) obre, per consulta pública presencial, a partir del 2 de juny. Per tal de complir les directrius establertes...

La Policia Local d’Ulldecona denuncia a dos joves per consum i tinença de drogues

La Policia Local d'Ulldecona ha imputat dos joves de la Sénia per un delicte contra la salut pública. Els dos van ser interceptats en...

Els CAP de les Terres de l’Ebre recuperaran tota l’activitat entre aquesta setmana i la vinent

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha volgut donar un missatge tranquil·litzador pel que fa al retorn de l’activitat...
- Anunci -
- Anunci -