14.3 C
Amposta

Els pescadors de Deltebre no poden sortir a la mar per l’acumulació de sorres a la desembocadura

Deltebre torna a sol·licitar el dragatge de la bocana del riu Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les barques de la Confraria de Pescadors de Deltebre porten ja unes quantes setmanes amarrades a port, ja que la bocana del riu Ebre es troba de nou tancada per l’acumulació de sorres. Esta situació es reprodueix tots els anys i des de la confraria de Pescadors demanen solucions:

Enguany ja vam començar amb el temporal del gener i moltes embarcacions nostres han d’anar a pescar a altres ports limítrofs al nostre. Ja fa una setmana que les nostres embarcacions no poden sortir per la bocana del riu“, ha explicat Pasqual Chacon, secretari Confraria de Pescadors Sant Joan de Deltebre.

Davant esta situació que perjudica greument el sector nàutic i pesquer del port de Deltebre, l’Ajuntament ha sol·licitat i ha obtingut una nova autorització del departament d’Acció Climàtica per tal de realitzar un dragatge a la bocana. El consitori ja va realitzar un primer dragat a l’abril del 2019. En aquell moment es van moure 1.500 metres cúbics de sorra per aconseguir un calat de 250 centímetres. L’Ajuntament de Deltebre ha tret ja a licitació el projecte per a poder actuar de nou, malgrat, insisteixen, que la solució ha de ser estructural.

Un cop el projecte de dragat estiga adjudicat, l’Ajuntament de Deltebre valorarà si cal fer el dragat esta primavera. El permís que ha obtingut li permet fer-ho en el termini màxim d’un any i des del consistori s’actuarà en el moment que es considera que la mesura sigui més eficaç.

Redacció- Ll. F

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -