14.3 C
Amposta

La floració comença a la Ribera d’Ebre amb caminades i rutes turístiques

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Ribera d’Ebre és una de les comarques de Catalunya on el paisatge varia de forma més acusada segons l’estació de l’any. Aquest fet es deu a la floració dels arbres fruiters que enjardinen les zones més baixes de la comarca i a la continuïtat dels boscos de ribera que acompanyen el riu Ebre.

A la primavera és quan el paisatge de la Ribera d’Ebre ens regala les millors estampes; la comarca es transforma en una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració dels arbres fruiters.

Els ametllers són els primers en treure flor; els presseguers, continuen el procés, i els cireres clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.

La localització geogràfica i l’altitud, vora el Mediterrani i a pocs metres sobre el nivell de mar, en determina el clima de la comarca, fent que sigui la primera gran zona de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu flor.

La varietat cromàtica que ofereix la Ribera d’Ebre a la primavera és excepcional, el paisatge alterna el rosa dels ametllers i presseguers, el blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds lluents de la plana, els verds mediterranis de les pinedes i els blaus turquesa de riu. És un paisatge viu, canviant on la intensitat dels colors varia cada dia.

A continuació, les diferents activitats programades per #LaRiberaenFlor:

EXPERIÈNCIES ROSA


🌸🚲  #LaRiberaenFlor en bicicleta (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Descripció de la ruta: Us proposem fer una passejada en bicicleta pels paisatges planers del poble de Benissanet per contemplar la bellesa dels paisatges en flor, conèixer el refugi antiaeri de la Font Gran de Benissanet i  degustar els típics pastissets de la comarca. Tot això, acompanyats de monitoratge especialitzat i amb tot l’equipament necessari (casc, bicicleta de lloguer i assegurança).

Lloc de sortida: Centre Cultural Artur Bladé

Durada: 7 km d recorregut en bicicleta (1 hora i 30 minuts). Visita al refugi antiaeri de la Font Gran de Benissanet ( 35 minuts)

Dates i horaris: Del 7 al 31 de març. Tots els dies.

Preu per persona

  • 17€ per persona sempre amb reserva prèvia.
  • Per grups a partir de 10 persones el preu serà de 15€
  • Lloguer de carret per portar nens a la bici: 15€ amb (capacitat per 2 nens)
  • Lloguer cadireta per nens: 3€

Reserves i més informació: Cal reservar al Centre Cultural Artur Bladé. Benissanet. Tel.  977 407 915; a/e: rmartinez@benissanet.cat


🌸👣 #LaRiberaenFlor a peu (del 7 al 31 de març) – BENISSANET

Descripció de la ruta: Us proposem conèixer els paisatges en flor de Benissanet a través d’una caminada guiada acompanyats d’autèntics coneixedors de la comarca. Es tracta d’una experiència que recorre les rutes de pagès i el Camí de Sirga.

Lloc de sortida: Centre Cultural Artur Bladé.

Durada: El recorregut és d’aproximadament 2,5 km amb una durada de menys d’una hora.

Dates i horaris: Del 7 al 31 de març. Tots els dies

Preu per persona:

  • 4€
  • Grups preu a determinar en el moment de la reserva.

Reserves i més informació: Centre cultural Artur Bladé de Benissanet. Tel.  977 407 915

Aquesta experiència també es pot combinar amb la visita al refugi antiaeri de Benissanet, la visita al castell i el Cap de Vila de Miravet o bé als espais de la batalla de l’Ebre i al poblat ibèric del Castellet de Banyoles. Mes informació i reserves sobre les experiències combinades: Tarvitur. Tel. 691 561 868. tarvitur@gmail.com


🌸💧#LaRiberaenFlor pel pas de barca (9, 10, 16 i 17 de març) – FLIX

Matí

A Flix us proposem accedir a través del pas de barca a una de les zones de floració més belles de la Ribera nord, el pla d’Ini. Conforma un conglomerat d’arbres fruiters que sembla que juguin a fer la flor més bonica i vistosa. En finalitzar farem un tast de vermut al pas de barca, un dels darrers que queden a Catalunya.

Hora d’inici: 10.45 hores

Lloc de trobada: Pas de Barca (Passeig de l’Ebre)

Durada: 2 hores (aproximadament)

Preu: 7€/persona

Dinar

Un cop finalitzada l’activitat us proposem dinar en dos restaurants del poble. Si hi esteu interessats cal que ho indiqueu en el moment de fer la reserva i en 3 dies d’antelació.

Preu

  • Dinar al restaurant Ànima (cuina moderna): Menú d’entre 18€ i 20€
  • Dinar restaurant Casa Castro (cuina tradicional): Menú de 15€

Tarda

Després de dinar tenim més activitats per vosaltres, us proposem visitar el ric patrimoni cultural de Flix. Els dies 9 i 16 (dissabtes) visitarem el Castell Nou i el refugi antiaeri, ambdós vestigis de la Guerra Civil i la batalla de l’Ebre. Els dies 10 i 17 (diumenges) visitarem el nucli antic de la població (església, molí d’Oriol, carrers i places emblemàtiques).

Horari d’inici: 16.00 hores

Durada: 2 hores (aproximadament)

Preu: 5€

Reserves i més informació: Al telèfon 654 65 19 66 o al correu associaciolacana@gmail.com.


🌸🍷 #LaRiberaenFlor tastant rosa – VINEBRE

Descripció: La proposta que us fem combina una sortida a la natura amb un petit tast de vins rosats al costat dels arbres florits. Farem un recorregut de 3 km, a peu, per camins asfaltats i pistes de terra, de dificultat fàcil, pel mig del camp, admirant els diferents paisatges.

Dates i horaris: Diumenge dia 10,17 i 24 de març. El punt de trobada serà al pàrquing del camp de futbol, a les 10.45 hores per sortir a les 11 hores.

Preu per persona: 5 €

Més informació i reserves:  Cal fer reserva prèvia. Tel: 638 570 163(Francesc A. Lavega) o bé al 977 405 915 (Ajuntament de Vinebre). A/e: turisme@scultur-fl.cat.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -