14.3 C
Amposta

La fira Expoebre torna amb més expositors i amb noves propostes d’oci, tecnologia i gastronomia

El programa d'actes inclou més de 70 activitats per tal que la visita als estands es pugui completar amb diferents opcions de lleure

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Més expositors, més superfície, nous espais i un ampli programa d’actes. Aquestes son algunes de les característiques que defineixen la 76a edició d’Expoebre, la fira de primavera de Tortosa, que torna del 28 d’abril a l’1 de maig després de dos anys d’aturada obligatòria per la pandèmia. Ara, la fira vol agafar embranzida per rellançar el certamen i per a això ha previst diverses novetats: una de les més destacades és la creació d’un espai tecnològic, anomenat Ebretech, on el protagonisme serà per a la robòtica, la intel·ligència artificial o noves tecnologies com ara la realitat virtual. També s’afegeix una zona de gastromarket, el Taste&Fashion, on hi haurà diverses food trucks i parades de venda de productes, i que comptarà amb un escenari on cada dia es duran a terme diferents concerts musicals d’estils diversos. La gastronomia també serà molt present a Expoebre, amb les degustacions de productes i tastos de vins que duran a terme diversos expositors.

D’altra banda, l’accés pel Parc de la Fira, des de la part posterior del Museu fins al pavelló firal, també es reconfigurarà i es refermarà com una de les portes d’entrada a Expoebre, amb la presència d’expositors d’àmbits com l’agricultura, la ramaderia, l’oci o els esports. En aquest espai també hi haurà instal·lada una carpa on tindran lloc diverses activitats obertes a tota la ciutadania, com ara tallers. Igualment, destaca la presència d’un globus aerostàtic que farà diversos vols captius amb els quals la ciutadania podrà enlairar-se uns quants metres sobre Tortosa. Aquesta activitat és possible gràcies a la implicació de l’empresa tortosina Jabil, i per pujar-hi caldrà fer un donatiu que anirà a benefici de Creu Roja Tortosa.

L’objectiu de tot plegat és “que la gent no només vinga per veure els estands, sinó que hi trobe una proposta per estar-s’hi durant hores, i que els convide a tornar-hi al dia següent”, ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Fires i Promoció Econòmica, Sisco Pepió. Per a això, el programa d’actes inclou més de 70 activitats durant els quatre dies, pensades per als diferents públics que visitaran la fira. A més, el regidor ha contextualitzat la incorporació dels nous espais en el redisseny que l’Ajuntament ha volgut fer a Expoebre, especialment després dels dos anys en els quals no s’ha pogut dur a terme, i que responen als canvis que viu la societat: “les necessitats que la ciutadania teníem dècades enrere no son les mateixes que tenim el 2022 i per això hem volgut repensar l’oferta i adaptar-nos al context actual”, ha apuntat Pepió.

Un altre exemple és el saló Ebreambient, que en aquesta ocasió s’endinsarà més en les noves tecnologies vinculades amb l’obtenció d’energies netes, com ara les plaques solars, l’hidrogen verd o els vehicles elèctrics. Aquest és un dels espais ja consolidats dins d’Expoebre que es manté i es potencia, com també ho farà el saló Celebrem, amb una reconfiguració de l’espai que comptarà amb diversos proveïdors per tal que els visitants puguin trobar tot allò que necessiten per a fer que les seues celebracions familiars o empresarials esdevinguin en un dia inoblidable.

De la mateixa manera, la fira manté els sectors comercials, industrials i de serveis ja clàssics a Expoebre, amb una superfície firal que creix en 3.000 metres quadrats i que passa dels 175 expositors de l’última edició del 2019, als 205 d’enguany. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat aquest augment d’expositors: “quan vam començar a preparar la fira, fa més de quatre mesos, teníem la incertesa de veure com influiria el sotrac econòmic que va provocar la pandèmia el 2020. Però al març ja teníem ple l’espai de la fira. Per això vull donar les gràcies a totes aquelles empreses que, una vegada més, han confiat en Expoebre i que, amb la seua presència, ens ajudaran a fer esta embranzida que cal, després de dos anys, per reimpulsar i consolidar encara amb més força la fira de referència de casa nostra”, ha dit Roigé.

L’alcaldessa també ha destacat la implicació econòmica de diversos patrocinadors, com ara l’Idece i el departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, o empreses privades de la ciutat com Kronospan i Jabil.

Meritxell Roigé també ha revelat el nom de la persona que inaugurarà oficialment Expoebre, el dijous 28 a les 19 h: enguany, la tallada de la cinta anirà a càrrec de la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus, la tortosina Matilde Villarroya.

Per tal de facilitar que els visitants puguin accedir amb major comoditat i sense la necessitat d’arribar-hi en vehicle privat, durant els dies de la fira s’habilitarà un servei gratuït de transport públic amb l’anomenat Tren de la Fira. Farà dos recorreguts (un des de Ferreries i l’altre des del Temple) que connectaran amb les principals àrees d’estacionament de vehicles repartides per la ciutat.

Expoebre obrirà portes de 10.30 a 14 h i de 16 a 21 h, tot i que l’activitat a la part del Taste&Fashion s’allargarà fins a les 23.00 h. L’accés al recinte firal és gratuït. Tota la programació d’Expoebre 2022 es pot consultar a la web firatortosa.cat/expoebre.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -