14.3 C
Amposta

La Fira de Sant Lluc d’Ulldecona, tot un èxit amb l’assistència de més 5.000 persones

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Ulldecona ha qualificat de tot un èxit la Fira de Sant Lluc que es va celebrar al municipi el passat cap de setmana. Van assistir-hi més de 5.000 persones, que van poder gaudir de gairebé 40 parades de diferents productes, sobretot alimentaris, artesans i antiguitats. Des del consistori fa temps que treballen amb una clara aposta per fomentar la part d’alimentació i gastronòmica de la fira i finalment enguany s’han assolit els objectius.

El bon temps i la reducció de les restriccions per la Covid-19 van propiciar més participació en totes les activitats i a què el moviment comercial fos més rellevant amb gran volum de vendes, segons han manifestat quasi la totalitat dels i les paradistes.

Per una banda, la regidora de Comerç i Fires, Mónica Fabra, ha mostrat la seua satisfacció, “estem molt contents de vore com a poc a poc anem recuperant la normalitat postpandèmia i la veritat és que ha estat un gran cap de setmana, els veïns i veïnes d’Ulldecona han respost magníficament i també hem tingut molts visitants dels pobles del nostre entorn”. Per altra banda, l’alcaldessa Núria Ventura ha dit que “la Fira ha sigut durant dos dies el motor econòmic, cultural i social del poble, ajudant a revitalitzar el sector comercial i l’àmbit dels serveis, especialment bars i restaurants, repercutint positivament i de manera directa sobre els establiments del municipi”.

En la programació de tallers, tasts i demostracions de cuina hi van participar més de 150 persones en total. Entre altres, es va programar un taller per aprendre “finger food” de la forma més saludable impartit per Marta Balada (@labalada), un taller de te i encens japonès a càrrec d’Ana Maria Puig (Entreté) i un tast de cerveses artesanes Lo Gambusí, entre altres.

Dissabte a la tarda va tindre lloc una xerrada a càrrec de Nourdinne Jalloul, un dels 50 millors cuiners joves de tot l’Estat segons la prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu, amb seu principal a París. El jove cuiner va parlar de la seua trajectòria, des que va començar a treballar al menjador de l’Escola Ramón y Cajal d’Ulldecona, passant per restaurants del municipi com l’Antic Molí i Lo Paseo o per l’obtenció de la beca BBVA que li va permetre treballar a la cuina del Celler de Can Roca.

A més, es van entregar els premis del tercer Concurs de Cuina d’Ulldecona. El primer premi se l’ha emportat Manuel Tirado de Huelva i el segon David Cifuentes d’Ulldecona. A banda d’aquesta completa activitat, en l’àmbit gastronòmic, hi va haver degustacions a càrrec de 14 bars i restaurants del municipi. Durant tot el cap de setmana, a l’estand de Turisme Ulldecona es van servir quasi 1.500 tapes.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -