14.3 C
Amposta

La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús organitza una sessió informativa sobre la reforma de la PAC en el sector de l’oli d’oliva

Les conferències, obertes a tot el públic, tindran lloc el pròxim 23 de febrer a les 17.30 hores a l'Edifici de la Immaculada, seu de l'EMD de Jesús

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) en el sector de l’oli d’oliva és el tema escollit per començar el Cicle de Conferències Daniel Mangrané que organitza, enguany el 23 de febrer en format de sessió informativa, la Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús, i el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En tractar‐se d’una qüestió que preocupa al món de la pagesia, i malgrat que la XXVII fira no arribarà fins a mitjan mes de maig, s’ha cregut convenient no ajornar la xerrada i conèixer tots els detalls al voltant d’una reforma que s’aplicarà durant el període 2023‐2027.

Valentí Marco, subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes del departament, parlarà sobre els ajuts directes al sector de l’oli, mentre que la seva companya Pilar Ricart, cap del Servei d’Ajuts a la Sostenibilitat Agrària ho farà sobre les mesures agroambientals del sector de l’oli. La nova regulació passa a ser una política orientada a la consecució de resultats concrets, vinculats bàsicament als objectius de sostenibilitat.

Els principals propòsits se centren en aspectes econòmics, mediambientals i socials, per tal de mantenir el suport a la renda i garantir la viabilitat de les explotacions amb un nivell més ambiciós pel que fa al medi ambient. Els pagesos coneixeran durant les dues xerrades, detalls al voltant del Pacte Verd Europeu, que consisteix a anar reduint l’ús de pesticides de síntesi química de fertilitzants i antimicrobians, augmentar la superfície d’agricultura ecològica i protegir i recuperar la biodiversitat. Les conferències, obertes a tot el públic, tindran lloc el pròxim 23 de febrer a les 17.30 hores a l’Edifici de la Immaculada, seu de l’EMD de Jesús.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -