14.3 C
Amposta

La Fira de l’Oli de Jesús arriba a un acord amb la DOP Baix Ebre-Montsià per promocionar els seus olis verges

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli del Baix Ebre-Montsià han signat un conveni de col·laboració per treballar plegats en fomentar i donar la màxima visibilitat a l’oli verge extra de les dues comarques.

La fira que se celebra a Jesús des de fa vint-i-vuit anys es compromet a fer la màxima difusió i donar a conèixer les característiques i propietats de l’oli de la DOP Baix Ebre-Montsià aprofitant les diferents oportunitats que pugui tenir durant l’any, i lògicament també amb motiu de la celebració del certamen. D’aquesta forma utilitzarà només el producte subministrat per la DOP Baix Ebre-Montsià en cada jornada i demostracions que pugui dur-se a terme, donant la màxima visibilitat al producte, i fent un especial esment en transmetre la cultura i les propietats de l’oli de la zona als assistents i als mateixos protagonistes de les activitats com poden ser els tradicionals concursos d’allioli.

Els olis amb Denominació d’Origen Protegida del Baix Ebre – Montsià, són Olis Verges Extra elaborats a una de les zones de cultiu d’oliveres més antiga i extensa de Catalunya. Com recorda José Ramón Vallés, president de la Fira de l’Oli la Garrofa de Jesús, “actualment hi ha un total d’onze cooperatives productores inscrites al Consell Regulador que comercialitzen diferents marques amb Denominació d’Origen Protegida del Baix Ebre i Montsià, i són olis verges extra obtinguts a partir de tres varietats: morruda, sevillenca i farga”. El conveni va signar-lo per part de la DOP del Baix Ebre-Montsià el seu president, José Luis Cardona, i com a representants de Jesús, l’alcalde, Víctor Ferrando, i el president de la Fira de l’Oli i la Garrofa, José Ramón Vallés.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -