14.3 C
Amposta

La Festa de la Natura dedicada al riu Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Enguany, i com a cloenda a les accions de la Setmana de la Natura 2019, la XCN ha proposat l’organització de 5 Festes de la Natura arreu del territori català el diumenge dia 9. Gràcies a la suma de sinergies entre entitats ambientals, emprenedors sensibilitzats amb la protecció del medi ambient, i la resposta decidida d’administracions i institucions locals, s’està organitzant la Festa de la Natura Cuidem l’Ebre a Tortosa.

La festa comptarà amb activitats com una fira d’entitats, exposició de projectes i moltes activitats, per a grans i menuts; taller de pintura, contacontes, hotel d’insectes, iniciació al NW, i a la navegació en muleta. Totes les activitats són gratuïtes i festives, en unes carpes a la vora del riu o a les riberes dreta i esquerra de l’Ebre de Pont a Pont. Així i tot, el passeig en Lo Sirgador requereix inscripció i cal fer-les aviat, ja que només es faran dues sortides: una a les 10.30 h i l’altra a les 11.30 h.

La navegació serà d’una hora aproximadament amb el vaixell El Sirgador on es podran escoltar les explicacions de tècnics del Grup Natura Freixe i de Graellsia, que parlaran sobre la problemàtica de les espècies invasores a l’Ebre, de la gestió que se n’hi fa per controlar-ho i dels efectes que aquestes espècies tenen sobre l’ecologia del riu. També es parlarà dels serveis ecosistèmics que aporten els espais protegits de les illes i riberes de l’Ebre així com els del mateix riu. Podeu demanar la inscripció a la ruta per riu Ebre amb Lo Sirgado aquí. Es tancarà el matí amb l’actuació de la madrina de la Festa de la Natura, la cantautora Silvia Ampolla, que acaba de treure fa poc el seu disc “Olor de terra”.

A tots els participants en qualsevol activitat de la Festa de la Natura es regalarà la polsera de la Setmana de la Natura, un braçalet solidari amb el qual els assistents es poden fer una foto i enviar o penjar a l’Instagram de Graëllsia o de la Setmana de la Natura. Per saber-ne una mica més abans de començar es pot consultar la Guia d’espècies invasores en ambients fluvials.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -