14.3 C
Amposta

La Fatarella registra la meitat dels positius de la Terra Alta de la darrera setmana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Fatarella és un municipi de poc més de 900 habitants del nord de la Terra Alta. Aquest poble és un dels menys afectats per la pandèmia de tota la comarca, però els darrers dies ha sigut un dels protagonistes a les Terres de l’Ebre per l’alt nombre de casos que s’han detectat, tenint en compte que des de l’inici fins al 25 de febrer tan sols s’havien registrat poc més de 10 casos. Des del 26 de febrer fins al 5 de març s’han comptabilitzat a la Terra Alta un total de 20 positius, 10 dels quals a la Fatarella. Aquests conformen dos brots familiars, segons ha explicat a la redacció d’Imagina Ràdio el mateix alcalde del municipi terraltí, Sisco Blanch.

Blanch explica que els brots estan relacionats en l’àmbit laboral de fora del poble, de dues persones que treballen a Gandesa i al Camp de Tarragona. Aquestes haurien contagiat al seu entorn més proper, però sembla que ja s’haurien aturat les cadenes de transmissió. Des del Departament de Salut asseguren que els brots estan controlats, però la preocupació s’ha estès per la població i, fins i tot, l’ajuntament ha rebut peticions de fer un cribratge massiu. Malgrat això, des de Salut asseguren que no és necessari realitzar-ne cap, ja que s’ha seguit correctament la traçabilitat del virus.

La Fatarella és actualment el municipi amb les dades de la Covid-19 més altes de les Terres de l’Ebre. Té un risc de rebrot molt alt, de 1.745, una taxa setmanal de casos confirmats de 677 i una velocitat de propagació del virus (Rt) d’1,71. L’alcalde Sisco Blanch demana prudència a la població, que se segueixin les mesures de seguretat i que s’eviti qualsevol activitat social prescindible, ja que el municipi està passat el pitjor moment de tota la pandèmia.

Des de l’ajuntament han ofert a les persones afectades per aquests brots un servei a domicili relacionat amb la compra de productes de primera necessitat i medicaments, però de moment no ha fet falta activar-lo. De totes maneres des del consistori truquen habitualment a les persones per saber el seu estat de salut, que sembla que a hores d’ara és bo perquè no ha fet falta cap hospitalització.

La Fatarella continua sent dels municipis menys afectats, ja que la taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants és de 253, la segona més baixa de la comarca per darrere de la Pobla de Massaluca i Arnes, sense tenir en compte Prat de Comte. A més, amb un total de 24 positius és el cinquè municipi de la comarca, d’un total de dotze, on s’han detectat menys casos per darrere de la Pobla de Massaluca (2), Arnes (3), Caseres (9) i Prat de Comte.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -