14.3 C
Amposta

La Fatarella acollirà la primera edició dels “Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya”

Els premis han rebut un total de 133 olis d’arreu del territori, confirmant així la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren al país.

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La Fatarella, a la Terra Alta, serà el centre del sector oleícola amb la celebració de la 25a edició de la Festa de l’Oli del 13 al 15 de desembre. Aquest esdeveniment, consolidat com un referent per a professionals i aficionats de la gastronomia, s’iniciarà el divendres amb la inauguració oficial a la plaça Major, presidida per l’alcalde Jordi Rius Gironés, el conseller d’Agricultura Òscar Ordeig, i altres autoritats comarcals.

Els premis han rebut un total de 133 olis d’arreu del territori, confirmant així la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren al país.

El jurat dels premis, format per un grup multidisciplinari de professionals que formen part del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, de Barcelona Centre del Disseny, de l’Associació Clúster del Packaging, de la fundació Alícia i del sector de la restauració, hauran de triar ara quins són els olis guanyadors en les 7 categories que conformen els premis: OOVE de Grans ProductorsOOVE de Petits ProductorsOlis de Producció EcològicaOlis MonovarietalsOlis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats AutòctonesMillor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging. Entre tots els guanyadors s’escolliran també els 10 Millors OOVE de l’any.

Un dels moments destacats d’aquesta edició serà la Nit de l’Oli, una gala-sopar on es lliuraran els Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya, organitzats pel Departament d’Agricultura per reconèixer els productors més destacats. L’acte comptarà amb la presència del xef amb estrella Michelin Vicent Guimerà, qui prepararà una proposta gastronòmica protagonitzada per l’oli verge extra.

Activitats per a tothom

La Festa de l’Oli oferirà una àmplia agenda d’activitats com showcookings, degustacions, demostracions d’elaboració d’allioli, visites guiades al molí antic, i propostes esportives com curses, caminades i rutes en bicicleta. La popular clotxada i la degustació de l’oli nou posaran punt final a tres dies de promoció de l’oli d’oliva verge extra i de la varietat empeltre, símbol de la comarca.

A més, hi haurà exposicions de vehicles clàssics, jocs gegants i demostracions d’arts tradicionals al nucli antic, consolidant la Festa com un esdeveniment clau per a la promoció de la cultura i la gastronomia de la Terra Alta i les Terres de l’Ebre.

Redacció M.F.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -