14.3 C
Amposta

La DO Terra Alta diu prou a la massificació eòlica a través d’un vídeo impactant i reivindicatiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Denominació d’Origen Terra Alta, juntament amb un grup dels cellers que la conformen, s’han unit per dir prou a la massificació eòlica que pateix la comarca i que s’ha convertit en un dels principals problemes, no només paisatgístics sinó també econòmics per al sector del vi.

Sota el lema No hipotequem el nostre paisatge. Prou massificació eòlica a la Terra Alta”, els cellers aboquen dades que donen una visió global de l’impacte negatiu que tenen les centrals eòliques al territori en general, i al món del vi en particular, mentre acaben vessant el seu vi sobre una terra on, avui dia, es cultiven raïms, però que, en cas de continuar endavant amb els diferents projectes de centrals eòliques en marxa, “faria molt difícil la viabilitat d’un sector molt lligat al paisatge”.

Amb aquest vídeo, la DO Terra Alta vol continuar donant veu a la lluita contra la massificació que suposarà la implantació de nous parcs eòlics a la comarca, que es traduiria en un important increment sobre el ja de per si enorme impacte que tenen les centrals actuals i que, a més, després de més de 10 anys en funcionament, assegura que no han reportat els beneficis promesos.

Context actual

La comarca de la Terra Alta, amb una extensió de 700 km2 i 12.000 habitants -el 0,16% del total d’habitants de Catalunya- suporta actualment el 25% de l’energia eòlica que es genera a Catalunya. Avui dia, a la comarca de la DO Terra Alta hi ha 148 aerogeneradors en funcionament i, en cas de portar-se a terme els 96 més en tràmit, el percentatge es veuria incrementat en un 65%.

El Consell Regulador es mostra plenament a favor de les energies renovables, però demana també defensar i protegir el seu paisatge, eix de construcció d’un potent projecte de desenvolupament enoturístic, entre altres motius perquè, després de més de 10 anys amb projectes eòlics en funcionament a la comarca, ha quedat demostrat que l’aportació d’aquests projectes a la Terra Alta és “pràcticament nul·la”, i que, a més, “no s’està complint ni amb els objectius previstos per la Generalitat de Catalunya ni amb les promeses fetes pels promotors”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -