14.3 C
Amposta

La DO Tarragona s’uneix a la denúncia contra Reserva de la Tierra per presumptes irregularitats

Des del segell tarragoní sospiten que les ampolles il·lícites s'exportarien a l'estranger

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

 La DO Tarragona s’ha unit a la denúncia contra l’empresa vinícola Reserva de la Tierra. La companyia està sent investigada pels Mossos d’Esquadra per presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d’una denominació d’origen. La denúncia inicial la van presentar els consells reguladors de la DOQ Priorat i les DO Montsant i Terra Alta el passat juliol per una possible falsificació en l’etiquetatge d’ampolles de vi. Un registre dels Mossos a la companyia a l’octubre va suposar la confiscació “d’un gran volum d’ampolles amb suposat etiquetatge fals” i rotlles d’etiquetes fraudulents. El digital ‘La República Checa’ ha avançat aquest dijous que l’empresa també hauria falsificat etiquetes de les DO Tarragona i Catalunya.

Reserva de la Tierra és una de les vitivinícoles adherides al segell tarragoní. Fonts de la DO Tarragona han apuntat a l’ACN que van rebre l’advertiment dels Mossos d’Esquadra tan sols una setmana després de l’operatiu a la seu de la companyia, a les Borges del Camp (Baix Camp). Des d’aleshores, el segell tarragoní ha fet una investigació interna, revisant els codis i segells. També han repassat etiquetes i ampolles als supermercats i segons han reconegut, no han trobat res irregular. Amb tot, i davant la troballa de rotlles d’etiquetes falses que haurien fet els Mossos d’Esquadra, des de la DO Tarragona sospiten que les ampolles fraudulentes s’han exportat a l’estranger.

Tot plegat fa que de moment des del consell regulador no s’atreveixin a donar una estimació de quantes ampolles fraudulentes hi hauria. Els Mossos d’Esquadra estimen que Reserva de la Tierra comercialitzava entre 8 i 10 milions d’ampolles de vi fraudulentes de les DOQ Priorat, DO Montsant i DO Terra Alta . En l’operatiu de l’octubre van intervenir 750.000 ampolles i 3,2 milions de distintius de garantia falsos.

La investigació

Segons els investigadors, els vins es comercialitzaven en un circuit legal sota el nom de vint marques pròpies diferents. En el cas de la DOQ Priorat i de la DO Montsant, els vins els adquiria ja embotellats a bodegues d’aquestes denominacions, mentre que en el cas de la DO Terra Alta, els embotellava a les seves instal·lacions, prèvia qualificació dels vins i assignació dels corresponents distintius de garantia.

“De forma simultània, imprimia distintius de garantia que imitaven els originals i amb les mateixes numeracions assignades, amb els quals presumptament envasava a les seves instal·lacions i comercialitzava de forma incontrolada i fraudulenta, grans quantitats de vi”, defensaven aleshores els Mossos. Els investigadors van evidenciar que les numeracions originals dels distintius de garantia assignades pels diferents consells reguladors es repetien. En una de les actuacions es van intervenir 23 bobines, cadascuna amb 5.000 distintius de garantia, que tenien la mateixa numeració.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -