14.3 C
Amposta

La DO Tarragona signa un manifest contra la massificació de renovables i demana als ajuntaments que li donin suport

El text reclama una moratòria en la concessió de llicències d'obra fins que es revisi el decret energètic

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha presentat un manifest a favor de les renovables però en contra de la massificació eòlica i fotovoltaica a les comarques de Tarragona i l’Ebre on es concentren el 47% de la producció eòlica i el 33% dels parcs solars actualment en tramitació. El text es traslladarà als ajuntaments i Consells Comarcals perquè l’aprovin en forma de moció. La DO Tarragona demana la modificació del decret d’emergència climàtica 16/2019 perquè permeti la participació del territori, i una moratòria concessió de llicències d’obres municipals mentre no es revisi la normativa. La DO alerta que està risc la “qualitat paisatgística, mediambiental i turística” del territori.

El Consell Regulador de la DO Tarragona s’ha sumat al “crit d’alerta” d’entitats ecologistes i socials del territori contra la massificació energètica que pot suposar l’allar de projectes per construir grans centrals fotovoltaiques i eòliques a les comarques del seu territori (Alt Camp, Baix Camp, Ribera d’Ebre i Tarragonès). Preocupats per la preservació dels valors paisatgístics de la zona, necessària per al futur del sector agroalimentari i de l’enoturisme, el Consell Regulador signa el manifest, que també es lliurarà als partits polítics del Parlament, on es demana una revisió i modificació del decret energètic que eviti “la concentració” d’aquestes infraestructures en un territori limitat, així com “la seva proliferació massiva”.

La DO Tarragona també reclama un pla territorial sectorial per repartir aquestes energies arreu del país “de forma equitativa i respectuosa amb el medi ambient” i que prioritzi les petites explotacions, el sòl urbà i prop de les àrees de consum, en lloc dels grans complexos energètics. El Consell Regulador ha advertit que la proliferació de centrals solars i eòliques perjudica els cellers, resta valor a les vinyes i als seus paisatges i, en conseqüència, als seus vins. “Cal evitar llocs d’impacte paisatgístic elevat i d’elevada significació per a la societat”, defensen.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -