14.3 C
Amposta

La Diputació vol consolidar grans esdeveniments a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès

Amb una dotació de 2 milions d'euros, l’objectiu és posicionar les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès com a territoris de referència pels seus festivals i programacions

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona fa un pas més en el suport al sector cultural de la demarcació de Tarragona, amb la creació d’una nova línia de subvencions dirigida a activitats i actuacions estratègiques d’especial impacte i rellevància territorial que es realitzin al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Es tracta de grans esdeveniments com festivals o programacions que són reconeguts més enllà del municipi on se celebren i que ara comptaran amb aquesta nova línia de suport per tal d’enfortir la professionalització d’aquest àmbit, afavorir la creació de nous esdeveniments de rellevància i posar en valor la seva singularitat. Tarraco Viva, el Concurs de Castells, la Fira Trapezi, la Festa del Renaixement o la programació impulsada per la Fundació Pau Casals són només alguns exemples dels esdeveniments cultuals de referència que s’ofereixen a la demarcació. Molts han comptat al llarg dels anys amb el suport de la Diputació, que ara es consolida i s’obre a les noves propostes que pugui potenciar aquesta convocatòria.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, han presentat en roda de premsa els nous ajuts. Llauradó ha volgut remarcar l’objectiu últim que tenen aquests ajuts, contribuïm a posicionar els nostres pobles i ciutats i el conjunt de la demarcació de Tarragona com un territori creatiu i de referència per a l’activitat cultural, i per la capacitat d’organitzar grans esdeveniments”. Per la seva part, el diputat Joan Josep Garcia ha fet referència a la condició professional d’aquests esdeveniments: “es tracta d’activitats que, pel seu volum i pel seu caràcter distintiu, també tenen darrere una gestió altament professionalitzada, que comporten la participació d’equips de treball especialitzats i que posicionen el municipi i la demarcació en l’àmbit de Catalunya”.

Foment de la professionalització i de nous públics

Aquests ajuts que compten amb una dotació total de 2M, estan dirigits tant a activitats culturals impulsades per ens locals com per entitats sense ànim de lucre. Han de ser projectes d’interès públic i social de gran envergadura, que comptin amb un pressupost mínim de 40.000 euros, que puguin demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 10 anys) i que repercuteixin en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.

La convocatòria promou que els certàmens comptin amb una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l’afavoriment dels processos d’inclusió social en el seu desenvolupament. D’aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

Els nous ajuts ja es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Diputació, fins al 15 de novembre. Tota la informació es pot trobar a la Guia de Serveis Dipta, als següents enllaços: convocatòria adreçada als ens locals i convocatòria a entitats.

Suport a la producció cultural

Aquests nous ajuts se sumen als que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels professionals autònoms i microempreses del sector cultural de la demarcació de Tarragona per donar suport a noves produccions culturals, amb una pressupost total d’1.650.000€.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -