14.3 C
Amposta

La Diputació i l’Ajuntament de Reus convoquen els Premis CDO als millors olis d’oliva verge extra

Els guardons premien l'esforç realitzat pels productors del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revaloren els olis d'oliva de major qualitat organolèptica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli), als millors olis d’oliva verge extra 2023. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l’esforç dels productors d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els seus olis. Els participants en la XVII edició dels premis CDO poden inscriure’s fins al 21 de desembre de 2023.

Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d’almàsseres de la demarcació degudament registrades en el Registre d’Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d’Origen Protegides Baix Ebre – Montsià, Siurana o Terra Alta. Cada almàssera pot presentar un sol oli a concurs i haurà de ser de dipòsits situats a les instal·lacions pròpies. L’oli participant ha de ser de la campanya 2023 i la mostra presentada ha de procedir d’un lot homogeni de 500 litres com a mínim.

Per participar a la convocatòria cal fer la inscripció en el següent formulari i, en cas de dubte es pot adreçar un missatge electrònic a cdo@reus.cat o trucar al 651 874 816.

Els olis d’oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d’acord amb les característiques que presentin: Afruitat verd amarg, Afruitat verd dolç i Afruitat madur. El jurat atorgarà un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups. Els premis consistiran en la compra dels olis guanyadors embotellats, en ampolles de 250ml o 500ml, per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l’Oli. D’aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra.

Els premis es lliuraran en un acte al Palau Bofarull de la Diputació a Reus el mes de gener de 2023. El CDO, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, reconeix des de fa disset anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren a la demarcació.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -