14.3 C
Amposta

La Diputació fomenta l’ocupació i el repoblament amb una nova línia d’ajuts de 3 MEUR

La Diputació de Tarragona crea una nova línia d’ajuts que es posarà a disposició de tots els ajuntaments per fomentar l’ocupació local i el repoblament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Facilitar la contractació de persones desocupades per part de tots els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquest és l’objectiu de la nova línia d’ajuts de la Diputació de Tarragona, dotada amb 3 M€ per aquest 2022. La Junta de Govern de la institució ha aprovat recentment aquestes subvencions, que es podran sol·licitar a partir de la setmana vinent.

Els ajuts serviran per sufragar les despeses derivades de la contractació temporal de persones aturades i inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social als municipis. S’haurà de prioritzar la contractació de les persones menors de 35 anys i dels majors de 45 anys i a les dones, i s’haurà de garantir la presència equilibrada d’homes i dones. A més, s’estableix la durada mínima dels contractes en 90 dies, que hauran d’allargar-se com a màxim el 30 de juny de 2023.

Els 184 municipis i les 6 entitats municipals descentralitzades de la demarcació de Tarragona podran sol·licitar aquests ajuts, que compten amb un pressupost de 3 M€. La dotació màxima per a cada municipi s’ha calculat tenint en compte el nombre d’habitants, la taxa d’atur i la taxa de despoblament tenint en compte l’evolució del padró des del 2011. L’import mínim de l’ajut per a cadascun dels municipis és 9.500 € i el màxim, 75.000 €.

El termini per sol·licitar la subvenció finalitzarà el 16 de setembre. A la nova Guia de Serveis de la Diputació s’inclourà tota la informació referent aquesta nova línia d’ajuts i l’accés directe per fer la sol·licitud corresponent.

“Dotar els nostres municipis de més eines i recursos és la raó de ser de la Diputació de Tarragona. Volem fer de la Catalunya sud un bon lloc on viure, i aquests ajuts contribuiran a fer créixer l’ocupació i l’arrelament als nostres pobles”, segons la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -