14.3 C
Amposta

La Diputació de Tarragona referma el seu suport a la Ribera d’Ebre en una visita a Tivissa, Móra la Nova i Flix

La presidenta Noemí Llauradó coneix de prop les noves instal·lacions que, a partir d'aquesta tardor, permetran escalfar l'escola i la llar d'infants de Tivissa a partir de biomassa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La presidenta de la Diputació de Tarragona ha refermat el suport de la institució a la Ribera d’Ebre en una visita a diferents dels seus municipis: Tivissa, Móra la Nova i Flix. Precisament, la Ribera va ser una de les primeres comarques que Noemí Llauradó va visitar després del seu nomenament al capdavant de la institució, al juliol de 2019. Si aleshores hi va ser per fer costat als afectats pel gran incendi forestal, avui hi ha pogut conèixer de prop diferents projectes i infraestructures realitzades amb l’ajut  de la Diputació i que “posen de manifest que la tasca de la institució envers els nostres pobles no s’atura malgrat la situació sanitària actual, en què hem de ser al costat del món local més que mai”, ha indicat.

La primera parada ha estat a Tivissa, on la presidenta de la Diputació, acompanyada dels diputats de la institució Adam Tomàs, Josep Forasté i Sílvia Puerto, ha estat rebuda per l’alcaldessa, Montserrat Perelló. A l’Escola Marcel·lí Domingo de la localitat han visitat les instal·lacions de la caldera de biomassa de Tivissa, una iniciativa inclosa en el projecte ‘Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona’ i que permet escalfar equipaments municipals a partir de la biomassa. El programa se centra en la utilització d’aquest combustible en substitució d’altres d’origen fòssil, per tal de fomentar l’ús de les energies netes en els equipaments municipals per reduir emissions de CO2. 

La xarxa de calor de Tivissa estarà enllestida del tot aquesta tardor i servirà per escalfar l’escola Marcel·lí Domingo i la llar d’infants, gràcies al funcionament de la caldera d’estella que ha quedat integrada dins del pati. Amb una inversió total de 101.646 €, permetrà reduir 49 Tn d’emissions de CO2 l’any i un estalvi de més del 80% de la factura energètica, prop de 16.000 € anuals. El projecte està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, i a més de Tivissa, inclou en una primera fase vuit municipis més de les Terres de l’Ebre el Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Durant l’estada al municipi també han visitat, a més, les obres que s’efectuen al pavelló municipal lleuger, una obra inclosa al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2020.

La visita ha continuat a Móra la Nova, on la presidenta i la resta de representants de la Diputació, han estat rebuts per l’alcalde, Francesc Xavier Moliné. Tot seguit s’han desplaçat al Museu del Ferrocarril (http://museuferrocarril.cat), on el president de l’Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, Jordi Sasplugas, els ha mostrat les instal·lacions, que inclouen el Centre d’Interpretació del Ferrocarril i també la cotxera. Integrat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, aquest recinte museístic de Móra la Nova compta periòdicament amb l’ajut de la Diputació, que l’any passat va atorgar-li gairebé 37.000 € per diferents conceptes. L’Associació treballa actualment en la creació del tren turístic ‘El Caspolino’ i en la restauració i manteniment del patrimoni ferroviari que acull a les seves instal·lacions.

Ja a la tarda, s’ha efectuat la visita a Flix, on amb l’alcalde i diputat Francesc Barbero han visitat la Reserva Natural de Sebes i hi han realitzat un itinerari guiat de la mà del coordinador de la reserva, Pere Josep Jiménez. Aquesta visita s’emmarca en l’inici de la Setmana de la Natura, una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (https://xcn.cat) i que fins a l’11 d’octubre du a terme un centenar d’activitats arreu de Catalunya per gaudir de la biodiversitat tot preservant el medi ambient.

La Reserva de Sebes inclou una zona d’aiguamolls on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya i on es conserva un bosc de ribera gairebé intacte. És un dels principals recursos naturals de les Terres de l’Ebre, junt amb els dos parcs naturals de les Terres de l’Ebre i el riu. La Diputació de Tarragona hi aporta recursos anualment, per a la realització d’accions de conservació i gestió, orientades a la millora i la conservació d’hàbitats i espècies, així com el seu ús públic, turístic i educatiu sostenible. Aquest 2020, la partida destinada a la Reserva de Sebes arriba als 29.000€.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -