14.3 C
Amposta

La denúncia d’acumulació de plantes de marihuana a la comissaria dels Mossos d’Amposta ja té resposta

Inspecció de Treball ha donat resposta a la denúncia del sindiat SAP-FEPOL d'acumulació de plantes de marihuana a les comissaries dels Mossos, com la d'Amposta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A principis d’octubre, el sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra, SAP-FEPOL, va denunciar la problemàtica que hi havia a les comissaries, com la d’Amposta, amb les plantacions de marihuana que es decomissaven. El sindicat va denunciar les condicions dels agents en aquest tipus d’operacions, cada cop més nombroses, sense eines, amb els mateixos vehicles policials i sense la formació específica necessària.

La comissaria d’Amposta va arribar a acumular a la seua entrada més de 3.000 plantes, requisades a la Ràpita el 4 d’octubre. Segons van apuntar en un comunicat, “les queixes que provoquen les plantes a les comissaries mostra a la societat una imatge de mala gestió que ens debilita com a organització. La gestió de la marihuana mereix un tracte específic i una solució que interpel·la de manera transversal a tots els actors polítics, judicials, policials i socials”.

Aquest mateix dimecres, 14 de desembre, Inspecció de Treball ha instat al Departament d’Interior a millorar la gestió de la marihuana per part dels Mossos per evitar riscos per a la seua salut. Inspecció de Treball constata “importants deficiències” en l’avaluació de riscos i en la planificació d’activitats preventives, i observa “riscos clars per a la salut de les persones” per l’exposició a agents químics que es produeix durant la recollida i el transport. Fonts del departament han remarcat que el magatzem central de substàncies estupefaents estarà llest el primer trimestre del 2023.

A parer d’Inspecció de Treball, falta formació i es produeix un incompliment de la normativa sobre salut laboral. El departament, continua, vulnera el “deure genèric de protecció de la seguretat i la salut de les persones treballadores” previst a l’Estatut dels Treballadors.

Fonts d’Interior han reconegut que aquesta problemàtica s’ha detectat fa mesos, i remarquen que properament la situació millorarà amb el nou magatzem, ja que es resoldran els problemes d’acumulació de marihuana que ara hi ha a les àrees bàsiques policials.

Redacció – Ll. S.

Denuncien l’acumulació de plantes de marihuana a la comissaria dels Mossos d’Amposta

Cinc detinguts en un operatiu contra una plantació de marihuana a la Ràpita

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -