14.3 C
Amposta

La CUP Tortosa rebutja l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta: “Volem un nou hospital!”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La CUP Tortosa en un comunicat ha rebutjat la proposta del Departament de Salut d’ampliar l’Hospital Verge de la Cinta amb un nou edifici oncològic i un ambulatori, així com la construcció d’un aparcament soterrat de 300 places i la instal·lació de dos ascensors des del centre de Tortosa. La formació considera que aquest projecte “no resoldrà les necessitats sanitàries ni d’accessibilitat a l’Hospital de la gent de Tortosa ni de les Terres de l’Ebre”.

Com sempre, des de la CUP aposten per la construcció d’un nou hospital en un nou emplaçament, i diuen que amb aquest projecte es tanca la porta a una “necessitat del territori” i a una “reivindicació històrica de tots els agents polítics, socials i de la ciutadania de Tortosa i de les Terres de l’Ebre”.

La CUP en el comunicat diu: “Imaginem que la «proposta realista» de la que parlen des del Departament de Salut fa referència a la manca de diners per a la construcció d’un hospital a les Terres de l’Ebre quan ja se n’estan construint a altres ciutats del país com Girona i Tarragona. Una vegada més el nostre territori pateix un greuge molt important respecte a altres zones del país que, en un període de 5 anys, veuran assolits els seus projectes sanitaris, mentre que les Terres de l’Ebre en el mateix període de temps s’hauran de conformar amb l’ampliació de l’actual”.

Segons el partit l’Hospital Verge de la Cinta “està construït en un emplaçament de difícil accés i poc idoni per un centre de referència de vora 200.000 persones”. Alhora, asseguren que “tal com denuncien els i les treballadores, es tracta d’una instal·lació vella, amb equipaments antics i poc preparada per instal·lar nous aparells”. Les inversions que es proposen i la construcció d’un aparcament “suposen una hipoteca per al futur, que retardarà per dècades la construcció d’un nou hospital públic”.

El grup municipal va presentar una moció l’any passat on demanaven la construcció d’un nou hospital així com el rebuig a l’aparcament de pagament projectat al Verge de la Cinta, i asseguren que la moció, malauradament, no va rebre el suport de Junts per Tortosa, Esquerra i Ciutadans. “Sospitem que aquest anunci es tracta d’una maniobra electoralista i a la vegada d’una cortina de fum: es fa l’anunci en un moment en què l’Hospital està totalment desbordat i s’evidencia la manca d’inversió en equipaments, recursos humans i materials que pateixen”.

Avui s’inicia la derivació de serveis d’urgències de l’HTVC als CAP i a la Clínica Terres de l’Ebre, “mentre que els conductors d’ambulàncies denuncien la retallada de 4 ambulàncies al territori” i la CUP diu que “en comptes d’anuncis electoralistes haurien de treballar per solucionar les necessitats dels i les professionals. Revertir les retallades en sanitat de l’última dècada”.

Per a la CUP és moment “d’unir tots els esforços en lluitar per un nou Hospital ubicat en una zona més accessible i que reuneixi és instal·lacions pròpies d’un equipament del segle XXI”. Per això fa una crida al govern municipal així com a la resta de partits polítics a rebutjar la proposta i fer un front comú per a aconseguir “l’hospital que el nostre territori mereix. No és moment d’electoralisme ni de partidisme, és moment de lluita juntes per un nou Hospital”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -