14.3 C
Amposta

La cultura i les lletres brillen a la XVIII edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet a Jesús

Durant tota la setmana, l'enfocament en les lletres va ser palès, amb el dissabte com a punt àlgid

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La recent celebrada XVIII edició de la Fira Literària Joan Cid i Mulet a Jesús ha reafirmat la vitalitat de la cultura i les lletres a la localitat. Amb una àmplia gamma d’activitats, destaca el concert de Cesk Freixas i la III Nit de Lletres Eròtiques, acompanyades d’un maridatge de vins dolços DO Terra Alta a l’Espai ImmArt, i la magnífica cloenda a càrrec del grup escènic jesusenc Euterpe amb la seva obra La saga dels Garcia.

Durant tota la setmana, l’enfocament en les lletres va ser palès, amb el dissabte com a punt àlgid. Es van realitzar diverses activitats, com la Trobada d’autores i autors al Claustre de la Immaculada, l’inauguració de la Fira a càrrec de l’artista Pili Cugat, i l’entrega del IX Premi Fem Lletra a la llibreria La Irreal, juntament amb altres reconeixements com el Premi de Treball de Recerca a Ferran Esquerré Castells de l’Institut Dertosa.

L’esdeveniment va culminar amb una macropresentació de llibres i un concert íntim de Cesk Freixas, oferint també un espai per al públic infantil i juvenil.

El regidor de cultura Pere Panisello Tafalla va destacar l’èmfasi en propostes menys conegudes, com la ‘Taula de vivències’ de la Llar i centre de dia de l’Hospital de la Santa Creu i ‘El llarg viatge del silenci’, una recreació històrica de l’exili.

L’Alcalde Víctor Ferrando va ressaltar la riquesa cultural constant a Jesús, amb una àmplia oferta d’esdeveniments durant tot l’any, i va subratllar l’èxit de la Fira Literària com a reflex d’aquest compromís cultural.

La commemoració dels 10 anys de la mort de Gerard Vergés va posar el punt final a aquesta setmana, amb una lectura del seu poema Maig d’amor en diversos idiomes i la representació de l’obra de teatre La saga dels Garcia a càrrec del grup Euterpe.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -