14.3 C
Amposta

La consellera, Teresa Jordà, ha fet una visita tècnica a les Cases d’Alcanar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns al matí, la consellera d’Agricultura i Pesca, Teresa Jordà, s’ha desplaçat fins a les Cases d’Alcanar, després del pas del temporal Glòria, per a fer un reconeixement de les zones malmeses al port pesquer i mostrar el compromís del Govern de la Generalitat per tal que la resposta sigui ràpida.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, i Raül Ribot, secretari de la Confraria de Pescadors de les Cases, han acompanyat a la consellera per a mostrar-li els desperfectes a l’escullera del port. Tanmateix, han sol·licitat a Jordà que pugui remetre a la Conselleria de Territori la sol·licitud  d’informació sobre les inversions previstes al mateix port per aquest exercici.

I és que l’any passat Ports de la Generalitat va fer públic que invertirà fins a 3 milions d’euros en reorientar el dic del port de les Cases d’Alcanar. La bocana d’aquest port, amb 13 embarcacions pesqueres (de les quals 10 d’arts menors), està orientada al nord-est, i ho hauria d’estar cap al sud, com tots els ports, fet que el fa molt sensible als temporals de llevant.

Per a l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, és necessari saber quina és “la planificació i calendari de les actuacions de millora i ampliació que hi ha programades en aquestes instal·lacions portuàries del nostre municipi”.

Amb les futures obres al port de les Cases es pretén millorar la seguretat i l’agitació interior davant dels temporals que afecten el port. De fet, actualment, “com a mesura preventiva, les barques han d’atracar al port de la Ràpita o Vinaròs quan hi ha temporals, tal com van fer durant l’últim episodi de mal temps”, detalla el batlle.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -