14.3 C
Amposta

La Confederació lamenta el “greuge comparatiu” entre els professionals sanitaris i de residències

L'organització reivindica que hi ha altres treballadors que també han estat a primera línia i mereixen el reconeixement

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Confederació ha valorat positivament que el Govern compensi els treballadors de la salut i de residències però ha criticat el “greuge comparatiu” amb la resta de professionals del sector social. En un comunicat, ha reivindicat que la resta de professionals socials “han estat també a primera línia treballant incansablement en altres recursos de la mateixa xarxa pública de serveis socials”. Entre aquests ha situat els centres de protecció a la infància, llars de persones amb problemàtica de salut mental i pisos per a dones que han patit situacions de violència masclista. Les entitats han reivindicat que és “just i necessari” reclamar el reconeixement als professionals. “Som serveis essencials, som servei públic”, ha reivindicat.

El president de La Confederació, Joan Segarra, ha considerat “del tot injust un greuge comparatiu d’aquesta magnitud entre els professionals que treballen en serveis de la xarxa pública de salut i els que ho fan a la xarxa pública de serveis socials”. Ha reivindicat que aquests altres serveis també han estat “essencials” durant la pandèmia i els seus treballadors han estat “a primera línia” atenent persones vulnerables.

La Confederació ha valorat però que més enllà d’un reconeixement puntual, no s’amagui la “urgència” d’impulsar millores estructurals en el finançament dels serveis socials, que permeti també millorar les condicions laborals.

Per això, ha exigit agilitzar la implementació del Pla de 12 mesures urgents per la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya #Covid19, on es reclama un increment lineal del 9% de tarifes i mòduls dels serveis públics de la cartera de serveis socials així com dels pressupostos vinculats als serveis d’atenció a les persones.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -