14.3 C
Amposta

La Clínica Terres de l’Ebre commemorarà els 75 anys de funcionament a Tortosa amb diversos actes el 2022

L'equipament va començar la seua activitat al 1945 i, al 2012, l'Ajuntament el va incorporar com a centre de salut pública de titularitat municipal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un seguit d’actes durant el 2022 serviran per commemorar el 75è aniversari de la Clínica Terres de l’Ebre. Amb este objectiu, s’han previst conferències, exposicions i actes de retrobament, que ajuden a celebrar l’efemèride d’un centre de salut que és referència no només per a Tortosa sinó també per a persones usuàries de la resta de territori i de poblacions de l’entorn.

Al 1945 va començar a funcionar l’aleshores coneguda com a Clínica l’Aliança, a la seu que tenia al carrer Llotja. No va ser fins al 1971 que es va traslladar a les actuals instal·lacions de Ferreries, ubicades a la plaça 1 d’Octubre, on hi manté l’activitat. Des del 2012, el centre format part del grup de salut de titularitat municipal, Tortosa Salut, juntament amb l’altre centre de salut pública municipal, l’Hospital de la Santa Creu. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, recorda que en aquell moment l’Ajuntament va fer una aposta molt important per garantir la continuïtat del funcionament del centre, adquirint-ne la titularitat per potenciar la prestació de salut pública al municipi.

Roigé ha explicat que, arran de l’esclat de la pandèmia, no va ser possible commemorar l’aniversari al 2020 i per això “vam voler retardar la celebració per donar-li la rellevància que mereix”. Ara, un dels actes més destacats havia de tindre lloc al gener del 2022, amb una cerimònia a la qual estava convidada tota la plantilla actual de la Clínica i de l’hospital de la Santa Creu, a més a més d’antics treballadors que han desenvilupat la seua tasca al centre en algun moment de la seua història. Les circumstàncies que marca la progressió de la pandèmia en estes setmanes ha dut a ajornar l’acte fins més entrat l’any.

El que sí que ja serà visible a partir d’este moment és el nou logotip dissenyat per l’efemèride: es tracta d’una adaptació de l’actual imatge de la Clínica, inspirada en la façana del centre, molt característica, imatge corporativa que s’ha modificat lleugerament per integrar-hi els 75 anys. De la mateixa manera, s’acompanya del lema «La teua salut és la nostra vida», amb el qual es vol destacar el vincle que la Clínica té amb la ciutat i amb la ciutadania a la qual presta serveis.

En este sentit, l’alcaldessa ha agraït la tasca que han desenvolupat totes les persones que formen o han format part de la plantilla de la Clínica, “per la seua professionalitat i per haver fet possible que tinguem un equipament d’esta qualitat i prestigi”, ha remarcat, i ha recordat que recentment el centre ha rebut diversos reconeixements que certifiquen la qualitat de la prestació del servei: el premi TOP20 en la categoria de gestió hospitalària global, i el reconeixement entre els millors centres de l’Estat per l’atenció maternoinfantil.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -