14.3 C
Amposta

La CHE endureix el confinament per navegar als embassaments de l’Ebre per lluitar contra el musclo zebra

Es podrà navegar de forma unificada al tram final de l'Ebre, segons la nova normativa publicada al BOE

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha modificat la normativa de navegació als embassaments de la conca per lluitar contra l’expansió del musclo zebra i altres espècies invasores. Aprovada el passat desembre i publicada al BOE aquest dijous, la revisió pretén garantir millor l’activitat lúdica en les masses d’aigua no afectades per aquest invasor. Per evitar la variació freqüent de masses d’aigua on es navega i augmentar el risc de dispersió, estableix un termini mínim d’un any per a les declaracions responsables. També es confina la navegació els embassaments lliures de musclo zebra, mesura que ja s’aplicava als embassaments afectats –com Riba-roja i Flix- i amb risc, on s’ha de navegar exclusivament durant el termini declarat.

La CHE comptabilitza disset pantans afectats –entre els quals els de Flix i Riba-roja i que ja tenien la navegació confinada pel període declarat- així com onze en risc, del total de 48 navegables a la conca. Cadascun d’ells es classifica a partir d’ara com a afectat (A), on s’ha comprovat la presència de musclo zebra, en risc (R) o lliures (L).

El confinament de la navegació al llarg d’un període mínim d’un any només permet com a excepcions casos de competicions esportives, proves, activitats puntuals o descensos, així com activitats d’ús empresarial i navegació de clubs i federacions, prèvia sol·licitud justificada.

La mesura de confinament afectarà els embassaments de la conca i en cap cas als rius, amb l’excepció del tram inferior de l’Ebre, on es podrà navegar conjuntament.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -