14.3 C
Amposta

La central nuclear d’Ascó I inicia la 28a recàrrega de combustible

L'ANAV destina 23,2 milions d'euros per fer actuacions de manteniment a les instal·lacions

El més vist

- Advertisement -
La unitat I de la central nuclear Ascó s’ha desconnectat de la xarxa elèctrica la matinada d’aquest dissabte per iniciar els treballs corresponents a la 28a recàrrega de combustible. Durant la parada, se substituiran un terç dels elements combustibles que conformen el nucli del reactor, en concret 64, i també s’executaran més de 15.000 ordres de treball. La majoria de les actuacions seran de manteniment preventiu.
També s’han planificat activitats de millora de la instal·lació. En concret, destaquen 39 modificacions de disseny físiques i dotze de programari informàtic relacionades amb diferents sistemes de la central. L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) destinarà 23,2 milions d’euros per fer aquestes tasques de manteniment.
Després de prop de disset mesos d’operació des de la seva anterior recàrrega, la primavera de l’any passat, la central nuclear d’Ascó I ha començat aquest dissabte una parada que compta amb la incorporació temporal de més d’un miler de treballadors addicionals. Entre els projectes rellevants d’aquesta 28a recàrrega de combustible, destaquen la inspecció visual remota de l’exterior del vas i de la tapa, així com la inspecció exterior de les penetracions del fons del mateix vas.

- Advertisement -

També es procedirà a la inspecció de tubs per corrents induïdes en els tres generadors de vapor i se substituirà el motor d’una de les bombes de refrigerant del reactor. A més, també se substituiran els canviadors de calor d’aïllament dels trens de salvaguardes i la del motor d’un dels generadors dièsel d’emergència de la instal·lació.

Des de la passada recàrrega, que va coincidir amb la primera onada de la pandèmia, l’ANAV ha completat tres recàrregues en les seves instal·lacions sense que s’hi hagi produït una incidència significativa de virus. Tot i això, es mantindrà en vigor les principals mesures de protecció implementades en les anteriors recàrregues.

D’acord amb la previsibilitat que atorga la planificació dels cicles d’operació, en el cas de la central nuclear Ascó I, la propera parada per recàrrega està prevista per a la primavera del 2023.

 

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -