14.3 C
Amposta

La celebració de la Baixada de la Cinta començarà a les onze i mitja de la nit per l’estrena d’una obra teatral a la Catedral

Actors protagonitzaran obra teatral que narra la tradició de la lliurament del cíngol de la Verge de la Cinta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La celebració de la Missa de la Baixada de la Cinta a la Catedral de Santa Maria de Tortosa, prevista per la matinada del 7 al 8 d’abril, prendrà un gir especial aquest any amb l’estrena del “Retaule de la Baixada de la Cinta”. La representació teatral, programada per començar a les onze i mitja de la nit del diumenge, narrarà el llegat de la Verge de la Cinta al sacerdot, segons la tradició cristiana tortosina.

Mossèn Paco Vives, canonge i rector de la Parròquia de Sant Francesc de Jesús, ha adaptat el text original per a aquesta representació teatralitzada. Amb una creació en moviment, els actors protagonitzaran el recorregut des de la porta principal de la Basílica fins a l’altar de la Capella de la Cinta, on es desplegarà la trama final de l’obra.

En total, sis actors interpretaran diversos personatges com la Mare de Déu, el prevere, el monjo, Sant Pere, Sant Pau i una germana, acompanyats per dos narradors que mantindran el fil de la representació. L’esdeveniment culminarà amb l’Himne de la Cinta com a colofó musical. Seguint la tradició, després de l’estrena del “Retaule de la Baixada de la Cinta”, es celebrarà la missa cap a les dotze de la nit, amb la participació de la Coral de la Parròquia del Roser de Ferreries i la veneració de la Santa Relíquia.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -