14.3 C
Amposta

La Cambra de Comerç de Reus celebra a Flix una jornada d’assessorament sobre l’FP Dual

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una dotzena d’empreses de la Ribera d’Ebre i representants del sector educatiu s’han donat cita aquest matí al Centre d’Empreses de Flix en una jornada d’assessorament sobre l’FP Dual organitzada per la Cambra de Comerç de Reus. Es tractava d’explicar a les pimes de la Ribera d’Ebre els beneficis que ofereix aquesta modalitat educativa que permet, d’una banda, que les empreses puguin gaudir de professionals qualificats a mida de les seves necessitats i, de l’altra, millorar la inserció laboral dels joves.

La jornada l’han inaugurat l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, i la Delegada Comarcal de la Cambra de Reus a la Ribera d’Ebre, Pilar Ortega. Seguidament, s’ha obert un debat sobre les múltiples opcions que ofereix la normativa de l’FP Dual. Una dotzena d’empreses han exposat les seves necessitats de comptar amb més treballadors qualificats i la seva predisposició a acollir-se a alguna fórmula vinculada a l’FP Dual. Per la seva banda, la Coordinadora Territorial d’Ensenyaments Professionals a les Terres de l’Ebre, Mari Fandós, i la directora de l’IES Flix, Mar Carranza, han analitzat les necessitats expressades pels empresaris i han explicat les opcions que en aquest sentit ofereix el sistema educatiu. La jornada s’ha acabat amb l’anàlisi d’un cas d’èxit, el que ha explicat el Cap de Formació de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV), Rafael Díaz, que ha compartit l’experiència satisfactòria d’aquesta empresa amb l’FP Dual.

L’acció d’avui a Flix se suma a la jornada que aquest mateix dilluns es va celebrar a Falset dins la mateixa línia de promoció de l’FP Dual. Des del començament el passat mes de maig de la nova etapa a la Cambra de Reus una de les prioritats és apropar els seus serveis a les empreses de les 5 comarques de la demarcació: el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Una línia d’actuació que es concretarà els primers mesos de 2020 amb la creació d’oficines descentralitzades de la Cambra als Consells Comarcals que permetran que els serveis de la Cambra es puguin prestar al territori, estalviant viatges a les empreses.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -