14.3 C
Amposta

La 9a edició el festival Deltachamber portarà la música de cambra a deu municipis de les Terres de l’Ebre

Onze instrumentistes de nivell mundial i sis joves músics oferiran els concerts entre el 21 de juliol i el 4 d'agost

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La novena edició del Deltachamber Music Festival portarà enguany els concerts de música de cambra en espais singulars de deu municipis de les Terres de l’Ebre. Tindrà lloc entre el 21 de juliol i el 4 d’agost amb una programació que abasta deu concerts a Amposta, la Sénia, Deltebre, Flix, Roquetes, Alcanar, la Ràpita, Tortosa, Horta de Sant Joan i Móra d’Ebre. La novena edició, sota el concepte “Mosaic”, serà resultat d’una residència artística i musical amb onze dels “millors instrumentistes del món i del nostre país” juntament amb sis músics dels programes Young Talent i Academy. També s’han programat concerts individuals, aquest cop de caire social i adreçats exclusivament a l’Associació de Malalts d’Alzheimer del Montsià.

El festival guanya en concerts i també amplia el seu radi d’acció territorial. A banda de la presència de reconeguts músics internacionals, també comptarà amb intèrprets ebrencs i oferirà peces de compositors del territori com T. Alburquerque i J. Griso i Alabart. “Mosaic” inclourà repertoris amb gèneres tan diversos com les havaneres cubanes, sevillanes, tangos o valsos vienesos. Segons l’organització, es tracta d’una forma de descobrir danses d’origen multicultural d’autors reconeguts en la història de la música -Gershwin, Albéniz, Toldrà o Bernstein- que són poc freqüents a les sales de concerts de cambra.

El programa d’aquesta edició incorpora també dos workshops, un dels quals a càrrec de la reconeguda pallassa Pepa Plana. També es presentaran intervencions efímeres, amb dues instal·lacions i l’inici de la col·laboració amb el festival A Cel Obert de Tortosa. L’organització, a més, vol seguir potenciant l’espai de diàleg posterior als concerts amb una proposta enogatronòmica o la presència, en alguns concerts, d’un gran mosaic de de l’artista ebrenca Núria Romeu que és la imatge del certamen.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -