14.3 C
Amposta

La 12a edició del Gran Recapte recollirà donacions virtuals per la Covid-19

Com a conseqüència de la pandèmia, la recollida física d’aliments es converteix en donacions virtuals d’aliments a la caixa dels supermercats del 16 al 21 de novembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha presentat aquest matí la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments a les Terres de l’Ebre. Abans de començar la presentació, el portaveu ha volgut explicar la situació actual: “estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008” ha dit.

El portaveu també ha afirmat que “el Banc dels Aliments està gairebé al límit, si continua augmentant la demanda, els aliments distribuïts seran irrellevants en relació amb les necessitats de les famílies”. I és que d’ençà que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 40%, havent de fer un gran esforç per arribar a tothom. El portaveu ha donat a conèixer que “a conseqüència de la Covid-19, el Banc dels Aliments ha reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries”. La campanya es digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats.

La 12a edició del Gran Recapte es farà al llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 als principals supermercats. “Serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant”, ha detallat Ologaray, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”.

Tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i per això el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seua presència. El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran els clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa. S’estima que en caldran 400 a les Terres de l’Ebre.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Per últim, Ologaray ha remarcat el treball conjunt del grup de treball de Tortosa, on l’ajuntament coordina un equip de treball format pel Banc dels Aliments, Creu Roja, Càritas, l’Arxiconfraria de la Cinta, Protecció Civil i el mateix consistori. “Quan treballem junts, no només sumem els esforços, sinó que acabem multiplicant els resultats”, ha dit.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha agraït la tasca de les entitats socials i ha recordat les aportacions extraordinàries fetes per l’Ajuntament de Tortosa, de 255.000 euros, per ajudar a les famílies més vulnerables: “ens cal la implicació de tothom, entitats, institucions, empreses i particulars”, ha explicat Roigé que ha demanat al govern espanyol i al govern de la Generalitat que no deixi d’incrementar les ajudes socials en una situació d’extrema complexitat.

El Gran Recapte és una campanya essencial per al Banc dels Aliments, ja que en les darreres edicions ha permès recollir, en només 2 dies, el 20% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -