14.3 C
Amposta

JxCat aconsegueix incorporar un règim sancionador contra la morositat al text de reconstrucció econòmica post-covid19

"Defensar l’escola concertada és un mur infranquejable per a nosaltres", avisa el diputat ebrenc Ferran Bel

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha defensat aquest dimarts el posicionament de la formació sobre els quatre dictàmens derivats dels grups de treball per a la reconstrucció econòmica i social post-covid19. Bel ha posat en valor la incorporació d’un règim sancionador contra la morositat en el text final per a la reconstrucció econòmica, una reivindicació de Junts per Catalunya i dels 150 compareixents de la comissió. “La morositat empresarial és un element de reducció de la competitivitat de les nostres empreses; per això és fonamental la proposta i, d’aquesta manera, enviar un missatge a tots els autònoms i pimes”, ha expressat Bel. També s’han inclòs altres esmenes destacades de JxCat com ara: la preferència del Corredor del Mediterrani, la necessitat d’impulsar un Estatut de l’Artista o el reforç en el manteniment i la continuïtat de les industries culturals.

En el capítol de les polítiques socials, Junts per Catalunya considera imprescindible que els ajuts que arribin al sistema educatiu vagin també per a les escoles concertades i no només per a les públiques: “Defensar l’escola concertada és un mur infranquejable per a nosaltres”, ha argumentat Bel, abans d’afegir que si en el text final no hi ha un tracte d’igualtat entre escola pública i privada, Junts per Catalunya no hi donarà suport.

Pel que fa al dictamen de la UE, Junts per Catalunya hi votarà a favor en tant que moltes de les esmenes fetes estan recollides en el text final, entre les quals destaca un “pla de recuperació realista” i que “s’adapti a les prioritats apuntades per la Comissió Europea”. A més, aquest pla ha de respondre a un principi de subsidiarietat i distribució competencial.

Finalment, sobre el text de Sanitat, Bel ha assegurat que “ens aparta un abisme” ja que les conclusions finals són “absolutament recentralitzadores” i “no s’aborda la qüestió essencial que és el finançament”. Per això, ha dit, Junts per Catalunya s’hi oposarà.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -