14.3 C
Amposta

Junts reclama una unitat d’expertesa en TCA a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada ebrenca de Junts per Catalunya al Parlament, Irene Negre, ha preguntat al Govern si té previst crear una unitat d’expertesa en trastorns de la conducta alimentària (TCA) a les Terres de l’Ebre. En cas contrari, Negre pregunta quins són els motius per no desplegar aquesta unitat a les Terres de l’Ebre, però sí a les regions sanitàries de Lleida, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran.

Junts reclama aquesta unitat arran d’una informació del Departament de Salut de fa uns dies. Des del departament es vol impulsar una atenció més resolutiva i equitativa dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) amb el Pla de xoc 2023-2024 per millorar l’atenció, detecció, diagnòstic i la prevenció dels TCA (anorèxia i bulímia, principalment). El nou Pla millorarà l’atenció als casos lleus de TCA amb la incorporació de la figura del professional referent clínic de TCA a tots els centres de salut mental de Catalunya (126): tant als d’adults (74) com als infantils i juvenils (52).

Pel que fa als casos greus, entre les mesures d’aquest pla hi ha la consolidació i desplegament arreu el territori de les unitats d’expertesa en TCA (UTCA) ubicades als hospitals. En aquests moments n’existeixen 8 (2 RS Barcelona Ciutat, 2 RS Metropolitana Nord, 2 RS Metropolitana Sud, 1 RS Camp de Tarragona i 1 RS Girona), i amb el nou pla es preveu la creació progressiva de 3 noves UTCA, a la RS Lleida, RS Catalunya Central i RS Alt Pirineu-Aran.

Pel que fa als casos moderats de TCA, el Pla de xoc ampliarà el nombre de places d’atenció hospitalària, de les 30 disponibles actualment fins a les 115 places que s’espera haver desplegat a finals del 2025, distribuïdes a tot Catalunya. La previsió és incrementar una trentena de places els anys 2023 i 2024, respectivament, i més d’una vintena el 2025.

Davant d’aquestes informacions del Departament de Salut, des de Junts a les Terres de l’Ebre es pregunta al Govern de la Generalitat “si considera que la regió sanitària de Terres de l’Ebre és una subregió sanitària del Camp de Tarragona”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -