14.3 C
Amposta

Junts per Tortosa sol·licita un ple extraordinari per abordar en profunditat la situació de l’Hospital de Jesús

El plenari sol·licitat per Junts per Tortosa constarà d'onze punts a l'ordre del dia, tots ells referents a la gestió passada, present i futura de l’Hospital

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Mertixell Roigé, cap de Junts per Tortosa, ja va informar aquest dilluns abans d’iniciar el ple municipal que des del grup municipal demanarien un ple extraordinari per poder abordar la situació que afecta l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

És per això que el grup municipal ha sol·licitat a l’alcaldia, d’acord amb l’article 29.8 del Reglament Orgànic Municipal, que es faciliti còpia a tots els regidors d’un seguit de documentació, com són els comptes generals de GESAT (la societat mercantil que gestiona l’Hospital de Jesús) dels últims 16 anys, els comptes anuals formulats corresponents al 2023, la consulta dels auditors relativa a la cessió gratuïta de la finca del Porcar, l’acta del ple ordinari del 13 de juny del 2022, on ja es va reclamar per unanimitat al departament de Salut un millor finançament per a l’Hospital de la Santa Creu, així com diferents certificats i expedients.

El plenari sol·licitat per Junts per Tortosa constarà d’onze punts a l’ordre del dia, tots ells referents a la gestió passada, present i futura de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

“D’esta manera tots els regidors tindran accés als números reals i no als que el Jordan i Lleixà s’inventen i fan circular per les xarxes”, ha explicat Meritxell Roigé, tot lamentant que “encara que sembla que ho han oblidat, 8 dels 10 regidors de l’actual govern tripartit van assistir el passat mandat al ple ordinari del juny del 2022 en què ja reclamàvem al departament de Salut una millora del finançament de l’Hospital, una moció a proposta del comitè d’empresa aprovada per unanimitat”.

Segons ha informat Roigé, el ple sol·licitat per Junts per Tortosa s’ha de celebrar, com a molt tard, el divendres 19 d’abril, tal i com indica el ROM, i per tant, s’ha de convocar com a màxim dilluns 15. A més, l’equip de govern no pot modificar cap dels punts de l’ordre del dia establerts pel principal grup de l’Ajuntament.

El conseller de Salut, Manel Balcells en una visita el dijous al CAP de Roquetes va declarar que aquesta l’Hospital pateix un dèficit de gestió i que s’està treballant amb un pla de viabilitat, que està acompanyat des del servei català de salut amb els seus responsables.

Manel Balcells, conseller de Salut

Redacció L.P.

Enllaços relacionats

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -