14.3 C
Amposta

Junts per Catalunya reclama actuacions urgents per al Delta de l’Ebre al Senat

La formació reivindica el compromís del Govern de la Generalitat amb el Delta de l’Ebre i reclama a la ministra per a la Transició Ecològica l’actuació urgent del govern de l’Estat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns al matí la senadora de Junts per Catalunya, Maria Teresa Rivero, ha interpel·lat la ministra per a la Transició Ecològica, per tal de conèixer quines mesures està plantejant el ministeri per actuar al Delta de l’Ebre. En aquesta línia Rivero ha reclamat al govern de l’estat ampliar el caudal mínim a la desembocadura. “Quines possibilitats veuen de poder restaurar la barra del trabucador per a que les salines puguin exportar la producció i garantir així llocs de treball aquesta temporada d’estiu?”, ha preguntat.

Rivero també ha reclamat una reunió ministerial amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per poder afrontar la regressió del Delta i el programa de mesures a dur a terme. La senadora ha tornat a posar sobre la taula la proposta de la taula de consens pel Delta de l’Ebre “hi ha moltes accions a dur a terme en el marc de la cogovernabilitat i la recerca conjunta de solucions”, ha apuntat.

No obstant, la resposta de la ministra ha estat poc resolutiva ja que més enllà d’un “ho estem estudiant” no ha precisat l’estat de cap de les actuacions que s’haurien d’estar duent a terme. Per això Junts per Catalunya seguirà reclamant actuacions urgents per al Delta de l’Ebre al Senat i allà on calgui.

La senadora també ha posat de manifest que al Congrés dels Diputats ja s’han aprovat dos PNL per tal de transferir sediments al Delta i per a l’aprovació d’un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l’Ebre. “Cap de les dues mesures s’han dut a terme”, ha lamentat Rivero que ha reivindicat que “el Govern de la Generalitat està disposat a treballar-hi, però moltes de les competències són de l’estat”. “Quin és el posicionament del ministeri?”, ha acabat preguntant la senadora, que ha exigit celeritat perquè “el Delta de l’Ebre no pot esperar més”.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -