14.3 C
Amposta

Junts exigeix la transferència “urgent” del Fons Nuclear

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada ebrenca de Junts per Catalunya, Irene Negre, ha demanat al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, el compliment de la llei del Fons de Transició Nuclear en la seua compareixença al Parlament, a petició de Junts.  “Vam demanar aquesta compareixença perquè el conseller clarifiqués com i quan començaria a treballar”, ha explicat Negre que ha advertit que l’òrgan de governança es va convocar sense seguir les directrius que marca la Llei, amb la possible nul·litat dels seus acords. 

En segon lloc, la diputada ha demanat que el Departament no bloquegi l’assistència a l’òrgan de governança a representants de les poblacions més grans i més petites de les zones Penta, posant d’excusa que “el Departament no sap què significa poble gran i poble petit”. En aquest sentit, Negre ha manifestat que  “vostès no convoquen als pobles més grans o més petits en nombre d’habitants perquè es plantegen que un gran poble podria ser Tivissa perquè el seu terme és molt extens? Això ja fa mesos que ho tenen sobre la taula i encara no ho han resolt, ni han contestat a l’Ajuntament de Móra d’Ebre que els hi va fer una reclamació”. A tall d’exemple, Negre ha comparat Tivissa i Barcelona per evidenciar que no és la superfície la que fixa la consideració de gran ciutat o poble petit, “davant d’això, el Departament no té clar si Tivissa és una gran ciutat perquè té 209 km² i Barcelona petita perquè només té 101,4 km², en comparació, o si, en canvi, Barcelona és una gran ciutat perquè té 1.636.000 habitants i Tivissa un poble petit perquè té 1.643 habitants“.

En aquest sentit, ha fet una crida a buscar solucions per no continuar perjudicant el territori i paralitzar-ne la reversió econòmica.  La diputada ha denunciat en rèplica que no se li han contestat les preguntes que ha formulat sobre quan es transferiran els diners als ajuntaments i el termini que se’ls donarà per justificar les seves actuacions. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -