14.3 C
Amposta

Junts denuncia els incompliments per part de l’Estat dels acords que afecten la Ribera d’Ebre

La senadora de Junts per Catalunya, Assumpció Castellví, i la diputada al Parlament, Irene Negre, denuncien els incompliments per part de l'Estat espanyol dels acords que afecten la Ribera d'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest matí, davant l’Estació de Ferrocarrils de Móra la Nova, la senadora, Assumpció Castellví per Tarragona, i la diputada ebrenca, Irene Negre, ambdues representants de Junts per Catalunya, han denunciat els incompliments per part de l’Estat dels acords aprovats a les cambres legislatives del Congrés i el Senat.

Així, la senadora de Junts per Catalunya ha recordat aquest matí el seu treball en defensa per l’obertura del Centre de la Seguretat Social a Móra al Senat. Sobretot, a la seva importància que té aquest centre a les comarques ebrenques de la Ribera, Terra Alta i Priorat. Tanmateix, la senadora ha informat que continua treballant perquè l’Estat “torni a obrir aquest centre” i amb aquesta finalitat que aquest 20 d’abril ha tornat a presentar una bateria de preguntes al Senat. A més, Castellví ha denunciat que “actualment hi ha 120 places vacant a tota la demarcació sense cobrir, amb el greuge que això comporta a la ciutadania“.

La senadora ha acabat la seva intervenció demanant la reobertura immediata de l’Oficina de la Seguretat Social a Móra, el traspàs de les competències, cobrir les 120 places de funcionaris. Per tal de fer efectiva aquesta demanada, Castellví ha activat una nova moció al Senat, ha registrat una bateria de preguntes al Senat i ha demanat la compareixença de ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Declaracons de la senadora Assumpció Castellví 

Per altra banda, la diputada ebrenca de Junts per Catalunya al Parlament, Irene Negre, ha denunciat l’abandonament que estan patint les línies de ferrocarrils que passen pel territori ebrenc. La diputada ha fet memòria que al Congrés dels Diputats, i per majoria absoluta, es va aprovar una proposició de no Llei en la sessió del 18 de novembre de 2020, que en tres mesos per a dur a terme i recuperar els serveis ferroviaris. Fet que s’ha incomplert per part de l’Estat. Així mateix, Irene Negre, ha manifestat que “és un greuge injustificat per als ciutadans de les Terres de l’Ebre, en un moment on hem recuperat totalment la mobilitat després de superar els efectes més greus de la pandèmia“. Negre ha recordat que donada l’actual crisi energètica “és absolutament necessari que les administracions públiques garanteixin una oferta eficient de transport públic per potenciar aquest tipus de transport”.

Igualment, Irene Negre, ha denunciat la manca de transport públic digne a les Terres de l’Ebre, tenint en compte que la Generalitat de Catalunya només té competències en matèria d’horaris i preu de bitllet. “Les línies R15 i R16 han d’oferir un servei digne, ràpid i segur als viatgers. No es pot permetre que ens consti 15 o 20 minuts més arribar a Barcelona que fa 25 anys, si surts de l’Estació de Móra la Nóva“, ha afegit.

Per acabar, la diputada ebrenca ha remarcat que “és impermissible que la línia R15 s’hagi catalogat com a via de mercaderies per evitar el manteniment anual i així fer-ho cada 5 anys” tot remarcant que “diem prou a un estat que ni ens cuida ni ho farà mai. Per això una vegada més, cal la independència per poder destinar els nostres recursos ales nostres necessitats“.

Declaracions de la diputada Irene Negre

En finalitzar l’acte, la senadora i la diputada de Junts han recordat que continuaran lluitant i denunciant per tal que els ciutadans que viuen en aquestes terres tinguin els mateixos serveis competitius i de qualitat que la resta de ciutadans de l’Estat.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -